Uteliv i Oslo: Promillestige 

Reading Time: 2 minutes

En firedagers på Kroa er forbi og nå starter den virkelige festen. Plutselig er vorset over og nå må dere finne ut hvor dere skal dra. Kanskje har du endelig fylt 20 og vil vite om det egentlig fins noe som kan måle seg med KJ10. Det er på tide å se korrelasjonen mellom promille og utelivet i Oslo. Her er svaret på hvor du burde dra, rangert fra lavest til høyest.


0,3–0,59‰
– Blå er et hipstersted som ligger i et gammelt fabrikklokale midt i hipsterland på løkka. Du trenger ikke promille for å stille spørsmål til omgivelsene rundt deg. Her er det trendy å gå uten BH, gjerne fett hår og jo fattigere du ser ut jo kulere er du. Du har også tilgang på mye mer enn etanol; om du vil er hele Akerselva en reise gjennom dårlige avgjørelser og alt du ikke vil drive med.

0,6-1,0‰– Nox/Sollihagen er stedet for avdankede Paradise hotel-deltagere og folk som ikke kan gå i høye heler. Er du jente trenger du ikke å drikke deg opp før du drar hit. Her står klysete gutter med BI-sveisen i kø for å spandere på deg ølbriller eller invitere deg til musikkvideoer for ukjente rapartister.

1,1-2,0‰Horgans  har en avdeling for alle. Uteområde der du kan puste, litt gulvplass oppe og, den såkalte ”klammakjelleren”, nede. Her står det kanskje en DJ, men sangene strømmes egentlig rett fra databasen til P4. Lønner seg derfor å ha promille nok til å nyte det, men ikke nok til å dra med seg noe hjem som kan gi langvarige plager. Obligatorisk afterparty 14 dager senere på Olafiaklinikken, Trondheimsveien 2.

Obligatorisk afterparty 14 dager senere på Olafiaklinikken, Trondheimsveien 2.

2,1-2,9‰Lawo– Her må du være klar på at ting tar tid. Du har nå tapt mye dømmekraft og svekket følelsesevne, men dette hjelper veldig mot den lange køen og det trege personalet du er i ferd med å møte. Baren betjenes av UFSO og drinknivået ligger like lavt som karakteren du fikk i org. Er du heldig nå, kan du oppleve blackout, som kan være gunstig med tanke på tiden det vil ta deg å få jakka di ut av garderoben igjen.

3,0-3,9‰Heidis– Nå endrer hjerterytmen din seg, og da er du klar for Heidis. Det kan også være interessant å dra hit i edru tilstand da du vil oppdage at hele stedet går i slow motion. Afterski stemning, norsk musikk og klissete gulv. Setter du deg ned for å puste ut blir du fort kastet ut av vakter som plutselig husker at de ikke kom inn på politihøyskolen og kjenner en trang til å utøve det lille de har av makt på deg.

Er du heldig nå, kan du oppleve blackout, som kan være gunstig med tanke på tiden det vil ta deg å få jakka di ut av garderoben igjen.

Uvisst – Når du er blitt kastet ut av Heidis er det lett å havne her. God musikk, gratis inngang og studentpriser. Og vegg-i-vegg med Heidis, et samlingsted for alle som har blitt enige med vakten på Heidis at litt luft kanskje er den beste løsningen, men som ikke er klare for å gå på MAX helt enda.

 

No Comments Yet

Comments are closed

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!