Inside BI Startup: Student-podcasten du må få med deg

Reading Time: 2 minutes

I et lite kontor nede i BI Startup Hub, finner vi en gjeng med studenter som går andre året i Entreprenørskap og Økonomi. Her har vi Tove, Ole, Cecilia, Fabian og Karoline som har startet opp en podcast, og jobber nå iherdig med å lande neste ukes gjest. Hvem dette er, ville de dessverre ikke røpe.

Det hele startet med fem studenter på Entreprenørskap & Økonomi, som en del av faget Oppstart av Bedrift, prøvde å finne den perfekte forretningsideen. I dette faget skal studentene starte reelle bedrifter og klare et omsetningskrav, fra planleggingsstadiet til fullføring, med ferdig produkt. Med utgangspunkt i seg selv som målgruppe, følte de på behovet for inspirasjon og oppmuntring, særlig i eksamensperioden. Etter mye fundering og frustrasjon kom ideen: De skulle starte en Podcast!

Podcasten ble døpt Skippertak, og der kan man høre intervjuer med spennende gjester, eksamenstips, og tanker rundt studentlivet. Som student lever man et travelt liv, hvor man skal få tid til studier, jobb, trening og å opprettholde et sosialt liv. Tidsklemma blir trangere jo nærmere eksamen man kommer, men behovet for å bli underholdt vil allikevel være der. Gjennom en podcast kan nå studentene få tilgang på inspirerende intervjuer man kan høre på hvor som helst, og når som helst. Det vil fungere som et avbrekk i en stressende hverdag, med litt latter og tull, men også med studierelevante temaer. Fokuset på det entreprenørielle er stort, med en interesse for drift fra A til Å.

Etter mye fundering og frustrasjon kom ideen: De skulle starte en Podcast!

Skippertak kan allerede stoltsere med gjester som Oslo Business Forum, TooGoodToGo, EnkelEksamen og Foodora, og de har mange flere på gang. Tross sitt fengende navn, jobber gjengen bak Skippertak kontinuerlig for å produsere innhold rettet mot sine medstudenter. Dette er podcasten for deg som blant annet lurer på hvordan nevnte bedrifter startet, hvilke skippertak studenten på gata tar før eksamen, og tips til å utvikle en god studieteknikk. Eksamenssnacksen blir gitt fra de beste foreleserne BI Nydalen har å by på, som Knut Eikre Larsen & Ingvild Schiøll Ericson, for å motivere studentene til å prestere best mulig. I tillegg til dette kan man delta i konkurranser på Instagram-siden deres, med premier nøye utvalgt for målgruppen.

Med et smittende lynne, og et engasjement man sjeldent hører maken til, stiller de sjarmerende hostene spørsmålene vi alle lurer på og ikke lurer på. Hver torsdag kan du høre denne gjengen snuble seg gjennom studiehverdagen på iTunes, Acast og Spotify. Og hvem vet, kanskje vil de klare å fange oppmerksomheten til alle Norges studenter en dag?

Tune in!

 

No Comments Yet

Comments are closed

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!