Sofaprat med SBIO Politics

Reading Time: 3 minutes

Det var både latter og god stemning på KROA da SBIO Politics inviterte studentene til politisk sofaprat.

Inne på KROA hadde mange studenter samlet seg med noe godt i glasset, og satt parat for å få med seg kveldens sofaprat. Kveldens tema var studentpolitisk lederskap. For å kunne gi studentene et bedre bilde på akkurat dette hadde SBIO Politics fått med seg studentpolitikerne Jonas Virtanen fra SiO, Jens Lægreid fra UiO og Maya Sol Sørgård fra Velferdstinget.

En livlig gjeng

Vel oppe på scenen var representantene klare for å dele sine erfaringer samt diskutere med publikum, sammen med konferansier Rasmus Leine Granlie. Et ønske om å kunne engasjere seg og utgjøre en forskjell var noe Jonas, Jens og Maya hadde til felles for akkurat hvorfor de ble med i studentpolitikken. I dag sitter Jonas i SiO sitt hovedstyre og er kjent for å være både engasjert og energisk. Maya studerer Kommunikasjonsledelse på BI og har tidligere sittet i SBIO. I dag er hun leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus. I tillegg stiller hun som lederkandidat for Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Godt i gang: Konferansier sammen de tre studentpolitkerne godt plassert på scenen for publikum. Foto: Kine K Larsen

– Jeg elsker å drive med politikk og på BI har man muligheten for å tilegne seg flotte titler, samt at det var en ekstra motivasjon for meg å få en egen jakke med logo og navn på, smiler Maya.

Allerede på barneskolen jobbet Jens aktivt for elevene.

Jeg kjempet hardt for å innføre at vi også skulle få sjokolademelk på skolen, i tillegg til vanlig melk, ler Jens.

Tidligere var Jens leder av Grønn Liste og han har vært studentparlamentsleder i UiO.  

Gode strategier og taktiker

Et annet tema som falt naturlig for representantene å snakke om var viktigheten av valgkampstrategier. Jens mener at det er viktig å begynne så tidlig som overhodet mulig med planleggingen.

– Vi skal kjøre på fra dag én. Det er også viktig at vi får en oversikt over hvilke ressurser vi har for eksempel om vi har noen som er gode på grafisk arbeid eller tekst til leserinnlegg.

Gå utenfor komfortsonen

Å tørre og stille til valg og engasjere seg er noe både Maya og Jonas legger vekt på under praten. De har begge fått smake på hvordan det er å tape et valg på forskjellige arenaer i politikken.

Det er tøft å stille til valg for så å ikke skulle bli valgt. Samtidig tenker jeg at du taper aldri et valg, du stiller og du leverer, sier Maya.

Jonas sier seg enig og mener at noe av det verste man kan gjøre i en slik situasjon er å reagere likegyldig.

Mål for framtiden

Under sofapraten fikk publikum muligheten til å stille spørsmål de måtte sitte inne med til representantene. Et av de som kom opp handlet om framtiden for de unge studentpolitikerne og deres mål. Maya er ikke sjenert og forteller at et av hennes mål er å redde verden.

– Jeg tar det egentlig litt som det kommer, men jeg ønsker å gjøre et godt arbeid for de som trenger det mest, utdyper hun.

Jonas forteller at han er i en fase hvor han ønsker å finne ut av akkurat hvilke mål han ønsker å sette seg for sin politiske framtid.

– ­Jeg vil bestemme mest mulig over mitt eget liv, forteller han.

Tar en pause

Jens omtales i studentpolitikken som en av de mest erfarne i Oslo. Selv om han har jobbet hardt for de sakene han brenner for og jobbet for et bedre studentliv innrømmer han at han er utbrent.

– Merker at jeg begynner å levere minimum og det liker jeg ikke. Jeg må finne ut av hva jeg vil, sier han.

På hjemmebane

Etter å ha snakket høyt og lavt om studentpolitikk med både egne erfaringer og interne historier takker konferansier og representantene for seg. De tre representantene skryter av publikum og mener at de har kommet med gode og utfordrende spørsmål under kveldens prat.

– Det er hyggelig å være tilbake på min arena. Og det er gøy å se hva SBIO Politics får til. Jeg er veldig stolt, smiler Maya.

Med godt humør: F.V: Rasmus Leine Granlie, Maya Sol Sørgård, Jens Lægreid og Jonas Virtanen. Foto: Kine K Larsen

En som var kjempefornøyd med kvelden var en av arrangørene fra SBIO Politics, Elisabeth Cesilie. Hun synes både oppmøte og responsen fra publikum har vært god.

Jeg håper at vi i framtiden kan invitere til flere politiske kvelder, med temaer som passer for enda flere BI-studenter, forteller Elisabeth.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!