Ida Teig om Internship: – Det er så verdt det!

Reading Time: 2 minutes

For snart ett år siden tok Ida Teig valget om å ta et internship siste året på BI. I dag har hun fått vikariat der hvor hun var utplassert, samt en bachelorgrad i kommunikasjonsledelse.

Bakgrunnen for at Ida Teig ønsket å få et internship i løpet av sin tid på BI var fordi hun ønsket seg mer erfaring innenfor det hun studerte.

– Jeg har en del erfaringer fra jobb tidligere innenfor mote, men jeg har alltid hørt at flere arbeidsgivere ser på det, forteller Ida.

En fot innenfor

Søknadsprosessen til et internship minner mye om en vanlig jobbsøke-situasjon hvor du sender inn en søknad og CV.

– Jeg ble innkalt på intervju, men så måtte jeg få en godkjennelse fra skolen før jeg kunne begynne der. Heldigvis fikk jeg det, smiler Ida.

Kort tid etter startet Ida i sitt internship hos merkevarehuset Engelschiøn Marwell Hauge, på avdelingen til IsaDora.

Krever struktur

BI Internship er noe studentene kan ta som et valgfag på BI. Det vil si at man ikke er fast ansatt men derimot en praktikant. For Ida betydde dette at hun var i praksis to dager i uken, samtidig som hun gikk på skole og hadde en deltidsjobb.

– I den perioden levde jeg på skolen samtidig som jeg la all min energi på internship. For meg gjaldt det å være disiplinert.

Varierte arbeidsoppgaver

Hos IsaDora følte den tidligere kommunikasjonsstudenten at hun alltid hadde noe å gjøre, samtidig som at arbeidsoppgavene gikk i tråd med hva hun hadde lært på skolen tidligere.

– Noen dager sjekket jeg opp om de ulike annonsene vi hadde sendt ut til moteblader hadde blitt publisert, andre dager oversatte jeg pressemeldinger fra svensk til norsk.

Egne erfaringer og opplevelser

Gjennom hele perioden var det en veileder fra skolen som sørget for å ha en oppfølging av kommunikasjonsstudenten. Eksamen i internship fungerer slik at studenten presenterer sin bedrift i form av en framførelse, med oppfølgning spørsmål av sensor og veileder. Ida understreker viktigheten av å fortelle om egne erfaringer fra perioden, og at hun lærte masse av å gjøre dette alene.

Motivert for framtiden

I dag har Ida fullført sin bachelorgrad i kommunikasjonsledelse og fått et vikariat hos Engelschiøn Marwell Hauge.

– Jeg har vært kjempeheldig og var helt i ekstase da jeg ble tilbudt jobben.

De beste tipsene den tidligere kommunikasjonsstudenten kan gi til de som vil ta BI Internship eller er i gang, er å tørre og stille spørsmål om man lurer på noe.

– Du må tørre å ta plass. Vis bedriften at de trenger nettopp deg. Si ifra om du ikke har noe å gjøre, dette ser bra ut og viser at du er motivert.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!