Hvilke tilbud har BI for studenter som sliter med psykisk helse?

Reading Time: 3 minutes

­

Siden 1992 har 10. oktober blitt markert som verdensdagen for psykisk helse verden over. Formålet er å øke bevissthet, kunnskap og åpenhet om psykisk helse. I den anledning har Studentavisen Inside dedikert dagen til å publisere innhold som øker bevisstheten rundt temaet, og i denne artikkelen finner du derfor en oversikt over hvilke tilbud BI har for studenter med psykiske helseplager.

I tredje etasje i C-blokka finner du Studentpartner sine kontorer, de vil kunne hjelpe deg på tre områder; coaching, studiemestring og tilrettelegging.

Coachingen Studentpartner kan tilby heter ForVei. ForVei er en times samtale som tilbys studenter i 1. klasse hvor dere prater om deg og din studiehverdag, deriblant utfordringer, men også om hva som er bra. Du vil få mulighet til å snakke om ting som er vanskelig og få råd om planlegging, tilrettelegging og studiemestring generelt. Send en e-post til forvei@bi.no for å sette opp en avtale med en veileder.

I flere tilfeller kan hjelp til studiemestring være nødvendig for studenter som sliter med psykiske helseplager, da dette ofte kan bli vanskelig å fokusere på og finne ut av på egenhånd når man har det litt tungt ellers. BI anbefaler derfor å ta i bruk Drop-in veiledning, som man finner i C6 på biblioteket. Her arrangerer også BI kalkulatorkurs og Excelkurs; tilbud som alle studenter vil dra nytte av, uavhengig av psykisk helse.

Du vil få mulighet til å snakke om ting som er vanskelig og få råd om planlegging, tilrettelegging og studiemestring generelt.

Tilrettelegging av studier og eksamen kan være en stor hjelp for studenter som har behovet. Dersom du tar kontakt i god tid øker din mulighet for å få den hjelpen du trenger, når du trenger den. Og husk at det aldri er noen skam i å be om slik tilrettelegging, hvis du føler at du trenger det! Ulike forhold som kan gi krav på tilrettelegging er ADHD, bevegelseshemning, lese- og skrivevansker, psykososiale vansker, svaksynt eller blind, tunghørt eller døv, eller andre kroniske sykdommer.

Måten man går frem for å få hjelp av Studentpartner er enkelt og greit å møte opp ved kontorene deres i C3 eller å ta kontakt via mail på studentpartner@bi.no.

En annen form for coaching som tilbys er samtale med BI sin egen skoleprest; et tilbud for studenter som rett og slett bare trenger noen å snakke med. Skolepresten har taushetsplikt og omtales som en god sparringspartner, så dette er et tips vi virkelig håper flere studenter benytter seg av, uavhengig av deres religiøse bakgrunn. Han er tilgjengelig på studentprest@bi.no , men er også å finne i C3.

Skolepresten har taushetsplikt og omtales som en god sparringspartner, så dette er et tips vi virkelig håper flere studenter benytter seg av, uavhengig av deres religiøse bakgrunn.

Les også Inside sitt intervju med skolepresten her.

I tillegg til tilbudene vi har på BI, kan studenter med psykiske helseplager også delta på ulike kurs og grupper arrangert av SiO, der stress- og studiemestringskurs og kurs i mestring og forebygging av depresjon bare er noen av kursene som tilbys. Her vil du få praktisk trening, gode tips og verktøy, og i tillegg til dette får du muligheten til å snakke med andre i samme situasjon som deg selv. Alle kurs og grupper er gratis for studenter som har betalt semesteravgift til SiO, og kan dessuten benyttes av alle studenter tilknyttet SiO, uavhengig av studiested.

Tilbud om kurs finner du her.

Vær raus
I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse er årets tema «Vær raus», og her legges det vekt på hvordan raushet kan føre til bedre psykisk helse, hva raushet er og hvordan vi sammen kan bygge et raust samfunn. Målet er å øke kunnskap om at alle har en psykisk helse og hvordan vi kan fremme gode levevaner, samt utfordre folk til å vise raushet i hverdagen, så i dag vil vi oppfordre alle dere der ute til å være nettopp dette. Du vet aldri hvor mye den ene, lille handlingen kan bety for en annen person, ikke minst deg selv.

For mer informasjon om verdensdagen for psykisk helse besøk siden deres her, og om du har behov for en litt mer akutt samtale på grunn av selvmordstanker eller ønsker om å skade deg selv, håper vi inderlig du heller benytter deg av hjelpen du kan få ved å ringe Mental Helse på 116 123, Røde kors på 800 33 321 eller Kirkens SOS på 22 40 00 40.

 

Kristian Ingier

Journalist

No Comments Yet

Comments are closed

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!