Satire: Hva sier klesmerket om deg?

Reading Time: 3 minutes

Aldri før har det vært så mange som kommer rett fra videregående og skal begynne å studere denne høsten, og kontrastene er store mellom deres lokale videregående skole og en studieinstitusjon med flere tusen studenter. Før visste alle hvem de kule var, nå er det bare teit å føle seg så mye kulere enn alle andre. Dette er ikke alltid så lett å forstå for ferske studenter, og vi har derfor laget en liten guide som avslører hvem som skjuler seg bak fasaden.


Ralph Lauren
En ærlig innrømmelse av å være kongen på campingplassen og det mest harry merket, som samtidig er sosialt akseptabelt på BI. Går du med hest på brystet er du antakelig fra Østfold, Hedmark eller et annet sted utenfor Oslo. Du synes BMW X6 med diesel er kult og Mòet er en selvfølge på vors. Spandere på pene jenter gjør du gjerne, men med lite resultat bortsett fra å måtte spørre pappa om mer penger før Fadderullan er ferdig.

 


Douchebag
Et godt forsøk på å være litt sporty, du digger media, har en fet instagramkonto og jobber i sportsbutikk. Ærlig og ålreit kar, men prøver litt for hardt å bygge image. “Mr. Sport” er gjerne oppvokst i Oppegård eller  enkelte deler av Bærum. Sneakers er en selvfølge som tilbehør til sekken din og da gjerne en fancy variant fra Adidas eller Nike; et ærlig forsøk på å være trendsetter, som ikke helt fungerer.

 


Michael Kors

Den perfekte måte å markere at du er litt usikker på. Vesken kan brukes på skolen og ta den med til bestemor uten å risikere å bli arveløs i motsetning til mer fasjonable merker. Men at den oppleves som et så trygt valg gjør den også til et merke på at du kanskje ikke er den mest kreative og ikke gjør så mange spenstige ting.  Michael Kors-studenten er oppvokst litt utenfor Oslo, liker å henge seg på trender etter en stund og er fornuftig nok til å ikke bruke kredittkort. Går de ikke med Michael Kors, går de ofte med Malene Birger.

 

 

Rolex
Et godt tegn på at du har mistet bakkekontakten for lenge siden. Når de fleste studenter sliter med å få endene til å møtes, er Rolex et godt symbol på at du har få bekymringer av betydning. Rolex er et godt forsøk på å være mer moden enn det man egentlig er, men fungerer helt mot sin hensikt når sannheten er at pappa eller Bank Norwegian har betalt for klokka.

 

 

 


Barbour & Morris

Det finnes ingen bedre måte å si du elsker jakt, Dronningmoren i England og hele Storbritannia. Du synes de fleste av kompisene dine er dårlig oppdratt, lengter tilbake til tiden før Paradise Hotel og skulle ønske sex ikke ble vist på TV.

 

 

 

 

Kristian Ingier

Journalist

No Comments Yet

Comments are closed

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!