Casekonkurranse: Finanssektorens fremtid i trygge hender

Reading Time: 4 minutes

Laget Bank i Bordet overbeviste i Jobbifinans sin casekonkurranse forrige uke. Konkurransen som ble arrangert på Stratos Konferansesenter gikk ut på å finne nytenkende løsninger for den norske finansverdenes fremtid. Studenter fra 20 ulike studieretninger på ni ulike skoler og universiteter ble delt inn i elleve ulike lag. Av de mange gode og kreative ideene som ble presentert gjennom dagen var det Bank i Bordet som hadde den beste. Konkurransen viste frem de mange kreative og intelligente studentene som finansnæringen vil kunne ta imot i de kommende årene. Det er ingen tvil om at finanssektorens fremtid er i trygge hender, bank i bordet!

Grupper på tvers av studieretninger og skoler

Alt startet 72 timer før selve konkurransen da deltagerne ble gitt tilgang til case-relevant materiale. Deretter hadde de tre døgn på å sette seg inn i informasjonen før de skulle møte opp på Stratos. Her ble de ble plassert i grupper på seks studenter på tvers av skoler, studieretninger og alder.

Gjennom dagen løste studentene mange små utfordringer

Gjennom dagen løste gruppene en rekke små utfordringer der de ble testet i samarbeidsevne, kreativitet og kritisk tenkning. Underveis fikk de rådgivning av ulike personligheter fra den norske finansnæringen. Det hele ledet opp mot den store caseoppgaven som studentene fikk fire og en halv time på å løse. Deretter skulle de presentere løsningen gjennom en to-minutters pitch etterfulgt av to minutter med spørsmål fra juryen.

Til slutt skulle lagene presentere ideene sine

Hva gikk oppgaven ut på?

Caseoppgaven var delt i fem ulike spørsmål. Deltagerne hadde som oppgave å løse både aktuelle og fremtidige problemer relatert til sikkerhet, forsikring, teknologi, pensjon og forbrukerøkonomi innenfor finans.

  • Hvordan kan vi sikre våre persondata fra å komme på avveie?
  • Hva skal forsikringsselskapene ha lov til å vite om deg?
  • Hvordan kan banken bruke fremtidig teknologi til å forbedre kundeopplevelsen?
  • Hvordan kan man øke interessen for pensjonssparing blant unge?
  • Og hvordan kan man spre kunnskap om personlig økonomi på en interessant måte?

De elleve deltagende lagene fikk alle et spørsmål hver som de måtte besvare.

BI var godt representert

Fra handelshøyskolen BI var det 13 studenter som deltok. Nicolai Raksachol som går andreåret på Bachelor i Finans var en av disse. Han var på gruppe med studenter fra blant annet NMBU, HIOF og HIOA. Nicolai var veldig fornøyd med dagens opplegg, og han syntes der var interessant å kunne jobbe med ulike personligheter. Han var veldig fornøyd med hvor mye gruppa hadde prestert på såpass kort tid, til tross for at de ikke møttes før samme morgen. Gruppa til Nicolai skulle besvare problemstillingen om
bankenes fremtidige sikkerhetsutfordringer. Løsningen deres var å implementere et «finger dance»-system som går ut på å erstatte bruken av bankkort med fingeravtrykksbetaling.

Nicolai Raksachol går bachelor i finans på BI. Han syntes det var interessant å jobbe med ulike personligheter

En annen student som deltok fra BI var Gyda Motzfeldt. Hun studerer master i Ledelse og Organisasjonspsykologi. Gyda sitt lag bestod av studenter fra blant annet forretningsutvikling, økonomi, HR og skogfag. Hun synes det var litt utfordrende i og med at de aldri hadde møtt hverandre før og det var flere tidsbegrensninger. Men til tross for utfordringene synes hun at de klarte å finne innovative løsninger gjennom å utnytte sin samlede kompetanse.

Gyda Motzfeldt (til venstre) studerer master i ledelse og organisasjonspsykologi på BI. Laget hennes Healthan tok en solid tredjeplass i casekonkurransen.

Da Gyda ble spurt om hvordan det var å få rådgivning fra mentorer fra arbeidslivet, svarte hun at det var supert å kunne prate med noen som virkelig kan stoffet (finans). Ettersom mange av dem har vært i finansbransjen i mange år har de rikelig med erfaring man kan lære fra.  «»

Jeg ville absolutt deltatt igjen og anbefaler dette til andre studenter, sier Gyda

Hun føler at hun sitter igjen med utvidet nettverk i tillegg til nye og kreative metoder for å tenke kritisk.

Bank i Bordet trakk det lengste strået

Til tross for knallhard konkurranse, var det Bank i Bordet som til slutt vant. Deres oppgave var å finne en løsning for å øke bevisstheten rundt personlig pensjonssparing. For å løse dette problemet foreslo laget en spillplattform som lett visualiserer fordelene med å starte sparing til pensjon tidlig. De mener at dette spillet vil gjøre det morsommere å lære som igjen vil øke interessen for personlig pensjonssparing. Juryen mente laget hadde en klar og tydelig fremstilling av løsningen, samt at den er både enkel å kommersialisere og gjennomføre, og valgte derfor å kåre dem som vinnere.

Laget Bank i Bordet stakk av med seieren i casekonkurransen.

Lagene Life Saver og Healthan tok henholdsvis andre- og tredjeplass.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!