En ny hverdag.

Reading Time: 4 minutes

­

For både de som går sitt første år på BI, og de som er på sitt siste er forventinger og erfaringer en fellesnevner.

Handelshøyskolen BI er kjent for å ha studenter fra hele verden, men også fra vårt langstrakte land. En av disse er Maria Nicoline Sørvaag Hanssen. Hun har flyttet til Oslo fra Kabelvåg for å ta en bachelor i Kommunikasjonsledelse.

Et tilfeldig valg

Etter fem intense uker på skolen, fylt med nye inntrykk og ikke minst den velkjente fadderuken, er Maria så langt fornøyd med studiene. Hun innrømmer at hun tidligere hadde en del fordommer om BI, og hadde ikke sett for seg å studere på en slik skole.

– Det var egentlig en tilfeldighet at jeg fant denne linja, og fant ingen andre som denne her i Norge. Så da ble det BI, forteller Maria.

Hun legger til at både skolen og miljøet var ikke slik hun hadde sett for seg.

– Egentlig fra jeg kom inn på skolen fikk jeg et mye bedre inntrykk. Hvert fall da jeg så alle de forskjellige type menneskene som gikk her. Det var ikke bare jenter i skjorte, bukse, med Michael Kors veska på slep, ler hun.

Vil mer

Etter å ha fått snudd fordommene til noe positivt ser det ikke ut til at Maria kun vil ta en bachelor på skolen.

– Jeg har allerede begynt å se på en eventuell master. Det har jeg også gjort på NTNU og UIO, men jeg finner ikke noe som er lignende her. Nå ser jeg fram til neste halvår for da kommer matte-fagene, smiler hun.

Motivert: Maria Nicoline Sørvaag Hanssen er på sitt første år på Kommunikasjonsledelse.

En begynnelse og slutt

I likhet med Maria, hadde også Linnea Hagen et visst inntrykk av hvordan det kunne bli å gå på BI. Pappagutter med sleik og merkevarer så langt øye kunne se var det studenten trodde hun kom til å omgås med i løpet av studietiden.

– Jeg forventet ikke å få noen venner her egentlig, som var på lik linje med meg i forhold til interesser, innrømmer hun.

Heldigvis for Linnea forsvant disse antagelsene så fort hun kom inn på skolen, og fikk satt seg sammen med alle de andre førsteklassingene i den velkjente Finn Øien salen.

– Jeg husker at jeg tenkte at det ikke var så mange sleiker her som jeg først trodde. Så fikk jeg møte klassen min for første gang og fant fort de som hadde samme type interesser og som var motiverte.

Noe annerledes

I dag er Linnea på sitt siste år på linjen Creative Industries Management (CIM), og skal snart i gang med å skrive bacheloroppgave. En av grunnene til at det ble akkurat denne linjen var fordi den skilte seg ut fra de andre.

– Film, TV og musikk er noe jeg alltid har hatt en interesse for. Det virket spennende å skulle studere noe innfor kultur, med tanke på konserter og festivaler, forteller Linnea.

Et hav av muligheter

For mange kan det siste året på studiet være mer stressende enn andre, av mange forskjellige grunner. Ikke bare fordi det er en stor oppgave som skal leveres. Men også tanker som: «Hva skal jeg gjøre videre?», «Skal jeg begynne på en master?» eller «Jeg burde bare gå ut i full jobb». Linnea har tatt et lurt valg og avtalt en time med karriereveileder på skolen.

– Jeg har vurdert å ta en master, eventuelt i Stockholm. Eller å skaffe meg en jobb i et management med kreative folk. Forhåpentligvis klarer jeg å få til begge deler, det hadde vært gøy, smiler hun.

Gøy og trygt

Til de som går sitt første år på BI er det en spesiell ting Linnea ønsker å råde alle til; Å engasjere seg.

– I tillegg til rådene om å lese godt og møte opp i forelesninger, vil jeg si det er like viktig å bli med på ting som skolen arrangerer. Ikke vær redd for å prøve noe nytt eller å utforske. Det er så trygt og godt her på BI. Bli med på det du kan bli med på.

Spent på framtiden: Linnea Hagen skal snart i gang med sin bacheloroppgave i Creative Industries Management.

Etter et ønske om mer erfaring søkte Linnea om å bli økonomiansvarlig for linjestyret. Hun trives godt med dette ansvaret i dag.

– Jeg angrer egentlig på at jeg ikke søkte tidligere, sånn at jeg fikk vært med på det i fjor. Det er en god erfaring for du sitter og jobber med budsjett, setter opp regnskap og er på møter, forteller hun.

Møt opp tidlig

Siste rådet fra studenten er å møte opp tidlig på skolen under eksamensperioden. Spesielt om man skal ha en stol man kan sitte på og et bord til PC og bok.

-Vær tidlig ute, prøv å finn plasser bare du vet om. Ellers så blir det gulvet, spøker Linnea.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!