BI – studenter slått ved målstreken

Reading Time: 3 minutes

På tirsdag ble det avgjort hvem som er mester i økonomi av BI og UiO da Inspire inviterte til kunnskapskonkurranse på KROA. Allerede ser det ut til at det kan bli en revansje.

Mange studenter, både fra UiO og BI, hadde tatt seg turen for å heie fram siden medstudenter under kveldens kunnskapskonkurranse. Fra UiO stilte studentene Hanne Sørheim, Kristen Vamsæter og Marie Storli mot Rebecca Blomkvist, Ole Kristian Pladsen Jensen og Theodor Hæstad fra BI. Oppe på scenen setter lagene seg ned på sine respektive plasser før det hele setter i gang. På bordene er ulike økonomibøker stablet oppå hverandre, det er tydelig at begge lag tar dette seriøst.

Kunnskapskonkurranse: Til venstre sitter deltakerne fra BI og til høyre deltakerne fra UiO
Foto: Kine Larsen

Konferansier for kvelden, Christian Rasch, ønsket alle velkommen og opplyste om at temaene de konkurrerende studentene ville bli testet i var matematikk og mikro- og makro økonomi. Det hele starter med en lynrunde med blant annet oppgaver om ligninger og sannsynlighetsregning. Deltakerne hiver seg over oppgavene etter hvert som de kommer opp på skjermen og svarene kommer på løpende bånd fra begge lag. Til pause leder UiO, men alt håp er ikke ute for BI.

Siste runde

Etter en intens lynrunde og en liten pause var det nå klart for å løse større oppgaver i mikro- og makro økonomi. Her fikk deltakerne fem minutter til å løse oppgavene som var verdt fem poeng. Det var altså fortsatt en mulighet for BI å gå av med seieren, noe som så ut til å motivere studentene.

Slo fasiten

I en av de siste oppgavene har BI studentene funnet en feil i fasiten som bare er med på å øke spenningen enda mer. Det skal vise seg at det blir siste oppgave som avgjør hvem som vinner. Begge lag diskuterer seg i mellom, blar i bøker og skriver løsningsforslag for harde livet. Til slutt er det UiO som går av med seieren. Stillingen ble til slutt 11-14 til UiO. Konferansier Rasch takker alle for oppmøte og avslutter med de velvalgte ordene:

BI slo fasiten, men ikke UiO

Christian Rasch

Ønsker å invitere tilbake

– Det var veldig gøy å vinne. Det ble jo spennende mot slutten og vi synes det var bra vanskelighetsgrad på spørsmålene, forteller en av vinnerne fra UiO, Kristen Vamsæter

Alle fra laget studerer samfunnsøkonomi på UiO, men innrømmer at de ikke lå i hardtrening i forkant av konkurransen.

Vinnere: F.V: Hanna Sørheim, Marie Storli og Kristen Vamsæter synes det var hyggelig å bli invitert til konkurranse av BI.
Foto: Kine Larsen

– Dette var et veldig bra initiativ og nå synes jeg det er UiO sin tur til å invitere til en konkurranse, smiler

Vell gjennomført

Leder i Inspire, Anne Astrea Kustås, kan fortelle at planleggingen av konkurransen begynte tidlig i styreperioden.

– Vi ønsket å vekke interesse om Inspire tidligere i skoleåret enn hva som har blitt gjort før. I tillegg har også vi som medlemmer i SBIO (nå BISO) et ansvar hva angår å knytte et sterkere bånd mellom de ulike skolene i Oslo, forteller Kustås.

Hun legger til at de også ville skape en arena hvor studenter seg i mellom kan kan dele erfaringer og kunnskap og at dette kan være med på å bidra til et bedre studentmiljø i Oslo.

Lærer av feil

Til tross for at det var en feil i fasit synes Kustås at arrangementet gikk over all forventing.

– Vi hadde et stort publikum på Kroa, vi var så heldige å ha med oss engasjerte studenter fra både BI og UiO til å stille i konkurransen, og ikke minst hadde vi en flott konferansier som skapte helheten i showet. Dessuten har vi også svært dyktige ambassadører som bidro til å skape et så gjennomført arrangement.

Hun fortsetter med å fortelle at fordi det er første gangen dette blir arrangert kan det dukke opp mange usikkerhetsmomenter og at de derfor la inn ekstra innsats for at alle skulle føle seg så forberedt som mulig i forkant av arrangementet.

– Realiteten er jo at det som oftest vil dukke opp situasjoner man ikke var forberedt på – som for eksempel at det var en feil i fasiten. Likevel bidro bare dette til at konkurransen ble enda mer intens og spennende!

En mulig tradisjon?

Med generelt gode tilbakemeldinger fra andre studenter legger ikke Inspire skjul på at det nok ikke blir det siste vi ser av slike konkurranser.

– Kunnskapskonkurransen er definitivt et konsept som vi håper kan bli en tradisjon i samarbeid med UiO. Vi må jo ta revansj, tross alt!, avslutter Kustås.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!