BI-Revyen: For en ZYK premiere!

Reading Time: 3 minutes
En dynamisk gjeng: Årets BI-Revy, ZYK, er i full gang på Edderkoppen Scene.

På Edderkoppen Scene i Oslo er det snart klart premieren på BI-Revyen 2019, som har fått navnet «ZYK». Salen begynner å fylles opp, lysene slukkes og de røde fløyelsteppene viker til hver sin side av scenen.

ZYK åpner med en pangstart av et musikalsknummer akkompagnert av et dyktig live band. Med god energi på scenen fra skuespillerne, en humoristisk sang som får det til å humre i salen, sammen med en fengende melodi, ligger alt til rette for at dette kommer til å bli en bra kveld.

En hyllest til det normale og unormale
Gjennom hele forestillingen sitter latteren løst hos publikum. Det ser ut til at de slapper av og virkelig nyter det som skjer oppe på scenen. Slagordet til revyen er «Det blir stadig mer normalt å være unormal». Den tar for seg ulike dagsaktuelle temaer, samt ting mange kan kjenne seg igjen i. Som det å skulle prestere aller best uansett hva, trenden over plastikkirurg og kroppspress.

Trives på scenen: Lederen for revyen, Ragna Gullbrekken, overrasket publikum med et ledernummer verdig.

Det er en rød tråd igjennom hele forestillingen, som gjør at man klarer å henge med. Undertegnede innså også hvor kleint enkelte samtaler over nettet kan være, i form av tekst og bruk av emojis.

Latter og alvor
Selv om ZYK tar for seg tunge og viktige temaer, blir det presentert på en humoristisk og livlig måte slik at det rett og slett ikke er mulig å holde tilbake latteren. Måten temaene blir satt på spissen på er gjort på en slik måte at selv om man kanskje kjenner seg fornærmet, eller burde bli det, klarer man ikke føle det oppriktig. Dette er godt gjort å få til.

Det er en rød tråd igjennom hele forestillingen, som gjør at man klarer å henge med.

I numrene blir publikum kjent med ulike karakterer. Noen er, med vilje, blitt overdrevet til det ekstreme, mens hos andre føler man en umiddelbar medlidenhet. Det kommer også noen overraskende nummere. Dette er både tøft og helt uforventet gjort av revyen, men som til gjengjeld blir gjort bra.

Sterkt og energisk: Alt satt som det skulle under premieren av ZYK.

En stødig produksjon
Felles for alle numrene er at de har utfyllende dialoger, så vel som monologer og musikalske innslag. Skuespillerne er fokuserte, samtidig som de passer på å slippe seg løs og ha det gøy oppe på scenen. Under sceneskiftet spiller bandet sanger som passer godt til det publikum akkurat har fått sett. Mange tar også og synger med og klapper i takt med musikken. Sceneskiftene går som på skinner mesteparten av tiden, som gjør at overgangene blir fine. Det er tydelig at det er blitt lagt mye arbeid i både øving og å få til selve logistikken på scenen med de ulike rekvisittene.

Måten temaene blir satt på spissen på er gjort på en slik måte at selv om man kanskje kjenner seg fornærmet, eller burde bli det, klarer man ikke føle det oppriktig. Dette er godt gjort å få til.

Revyen avslutter slik den begynte med et skikkelig energisk musikalsknummer. Publikum blir revet med og smil er å se på så og si alle sine ansikter. Når nummeret er ferdig kommer skuespillerne fram og bukker med store smil om munnen og virker både lettet og takknemlige. Noe som manglet var at hele produksjonen sammen med bandet gjorde det samme, slik at alle fikk sitt øyeblikk i det varme rampelyset.

ZYK er, i likhet med dagens samfunn, en berg- og dalbane av følelser fra start til slutt. Akkurat slik en revy skal være.

Gratulerer med en vel gjennomført premiere til alle i BI-Revyen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!