ANMELDELSE: Proviant Matkasse

Reading Time: 4 minutes

Godt alternativ i studenthverdagen?

I 2018 lanserte selskapet bak Adams Matkasse og Godt Levert en ny lavpris-matkasse, som skulle være såpass rimelig at selv studenter skulle ha mer enn god nok råd til å kunne benytte seg av tilbudet. For kun 599 kroner (ord. pris) i uken vil Proviant Matkasse kunne tilby frokost, lunsj og middag, med varierte og lettvinte retter, som tilsynelatende passer perfekt inn i den hektiske studiehverdagen.

Med et trangt budsjett, derimot, er det ikke alltid lett for studenter å teste ut disse trendene selv. I frykt av å tape en ukes matbudsjett, som i verste fall kan gå utover alkoholbudsjettet (!), er det mange som aldri prøver, så vi i Inside bestemte oss derfor for å ta en for laget!

Kan Proviant være noe for studenten?

Inne på Proviant.no har de en klar oversikt på hvilke retter de har handlet inn og planlagt for deg for hver uke, hvor du også kan få innblikk i menyene for ukene fremover. Vi testet uke 18, der enchiladas, seipanne med poteter, kylling med pasta og pesto, risgrøt og pølselapskaus var ukens middager. Til frokost, lunsj og kvelds har de omtrent hver uke den gode, gamle, norske brødskiven med assortert utvalg, skjønt med noe variasjon i blant.

Leveransene for hver uke ankommer torsdager mellom klokken 16 og 22, og som avtalt ble jeg oppringt av en hyggelig mann angående leveransen en torsdag kveld. Selve matkassen var oversiktlig og fin, levert med en pakkeliste som gir deg muligheten til å kontrollere at alle varer er inkludert.

Dag 1 startet jeg med to brødskiver med ost fra Norvegia og skivet roastbiff servert med et glass, kald, Tine lettmelk. Brødskivene smakte, men hvis det er noe jeg måtte ha trekt for her, må det nesten bli at jeg helst drikker ekstra lett. Gjennom resten av uken ble dette også min lunsj.

Frokost, lunsj og kvelds. Foto: Leah Nasseri/INSIDE.

Middagen jeg valgte å starte med, som også ble favoritten for uken ble noen deilig enchiladas, servert med rømme og salsa. Enchiladasene var dobbel rett, så dette ble også middagen dagen etter.

Enchiladas toppet med revet mozarella. Foto: Leah Nasseri/ INSIDE.

Dag 3 var det seipanne med poteter og skivet sitron på middagsmenyen. Sei er nok ikke favoritten min, så jeg er fornøyd med at denne retten ikke er oppført som dobbel, men helhetlig smakte det greit og en sulten studentmage ble fylt, også denne kvelden.

Seipanne med poteter og skivet sitron. Foto: Leah Nasseri/ INSIDE.

Dag 4 og 5 var det duket for nok en dobbel rett; pølselapskausen. Dette er ikke en rett jeg vanligvis ville handlet inn for selv, og jeg kjenner ikke mange studenter som går for akkurat denne middagen heller, men det skal sies at den smakte veldig godt. Retten skulle egentlig serveres med tortillalefser kuttet i lange strimler, men dette hadde ikke blitt spesifisert i slutten av oppskriften til echiladasene, så den hadde jeg gomlet i meg flere dager før. Pølselapskausen ble derfor heller servert med strimlet polarbrød, som jeg heldigvis hadde liggende.

Pølselapskaus. Foto: Leah Nasseri/ INSIDE.

De to siste dagene ble det kylling med pasta og risgrøt til middag. Begge var veldig gode retter, men det skal sies at som student så er det dessverre ikke alltid mulig å sette av tid til å røre i en grøt i +/- 40 minutter.

Kylling med pasta og pesto. Foto: Leah Nasseri/ INSIDE.
Risgrøt. Foto: Leah Nasseri/ INSIDE.

Alt i alt tror jeg Proviant Matkasse kan passe fint for mange studenter, spesielt om man ikke er en som har et betydelig behov for stor variasjon til frokost, lunsj eller kveldsmat. Personlig, derimot, mener jeg at det blir litt mye å betale i uken når man tar i betraktning at det som oftest kun er middagen som varierer og at man i tillegg ikke får endre menyen om man for eksempel skulle ha matallergier eller spesielle preferanser av andre grunner. Pengene man betaler for rettene kommer også utenom de pengene man selv må investere i smør, kanel, sukker, olje og diverse andre tilbehør du trenger for å lage rettene.
Avslutningsvis må jeg samtidig dele ut plusspoeng for at pakken kommer med masse mat og at de aller fleste rettene tar kort tid å tilberede, så du vil nesten garantert ikke sitte igjen sulten eller ekstra sliten etter et av måltidene. Bonuspoeng får de også for mange ferskvarer.

Endelig dom: Et godt alternativ som vil passe mange studenter, dog ikke alle.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!