Bedre lesing med musikk – 5 spillelister for maks fokus

Vi har alle kjent det lille ekstra motivasjonsboostet å høre en sang vi liker kan gi når man studerer. I tillegg til å gi deg ekstra motivasjon kan også musikk være en kilde til dypere konsentrasjon, noe nevrovitenskapelig forskning viser.

Likevel egner ikke all musikk seg like godt når du skal studere – enkelte typer kan faktisk gjøre deg mindre fokusert. Les under for våre forslag til fem spillelister som er spesielt laget for å gi gi deg det dype fokuset og det lille ”løftet” som trengs for å komme seg gjennom pensum.

1. Study Music and Calm Music for Studying
Avslappende og harmonisk pianomusikk som er spesifikt designet for å lytte til mens man studerer. Fungerer bra til å lese tørt pensum. Dog ganske monotont, så kan bli noe gjentakende i lengden.
2. Techno/house
Undertegnedes egen spilleliste. Egner seg spesielt bra til matematikk/økonomifag på grunn av det høye tempoet og de repetitive melodiene.
3. Peaceful guitar
Rolige, instrumentale gitarlåter. Egner seg godt for deg som lett blir distrahert av musikk og støy mens du studerer.
4. Focus Now
Instrumentale klassiske sanger med lite gjenkjennelige melodier som ikke fester seg på hjernen gjør dette til det opplagte musikkvalget for de fleste som ønsker dypere fokus. Denne listen er fullspekket med stykker fra de største komponistene som for eksempel Mozart, Beethoven og vår egen Grieg.
5. Jazz Study
Hva er vel ikke bedre enn litt god gammeldags jazz mens man studerer? Denne listen er spekket med instant classics innenfor jazzens verden, som med sin avslappende effekt roer eksamensnervene og gir deg det dype fokuset du trenger for å prestere på ditt mest effektive.
Lykke til med lesingen!

Vær den første til å kommentere

Svar

Din e-post vil ikke publiseres