BI tar grep etter høstens eksamensfadese

Reading Time: 1 minute

Som kjent gjorde en teknisk svikt hos BIs eksamensportal, DigiEx, at hele 2 700 studenter ikke fikk avlegge eksamen i strategi i November i fjor.

Dette resulterte i en klagestorm uten like fra rasende studenter på sosiale medier i etterkant av hendelsen. BI opplyser nå i et innlegg publisert på at.bi.no om at de har gjennomført en grundig analyse og oppgradering av sitt system slik at feilen ikke gjentar seg.

Mangel på kapasitet
I innlegget konkluderer de med at systemet ikke hadde kapasitet til å håndtere digital eksamen for 2 700 studenter på én gang. For å helgardere seg mot fremtidige systemsvikt har de derfor innført en rekke tiltak som skal redusere presset på serverne. Dette innebærer å gjennomføre flere eksamener på papir i stedet for digitalt, ha forskjellige tidspunkt for inn- og utlevering av eksamener på samme dag, samt en backup-løsning for opp- og nedlastning av eksamen på bi.no.

-Det er bra de har tatt grep nå slik at ikke flere studenter opplever dette ved vårens eksamener, sier BI-studenten Adrian Albrektsen til Inside.

Nettkrøllen ble omtalt i flere medier. BI har ved flere tilfeller lagt seg flate etter hendelsen og beklaget overfor studentene.

Vær den første til å kommentere

Svar

Din e-post vil ikke publiseres