JenteCamp 2018: Kvinner i Ledelse

Reading Time: 4 minutes
Foto: Stian Aleksander Rasmussen

I regi av Næringslivsutvalget ved BI ble JenteCamp arrangert for femte gang forrige uke.

40 ambisiøse jenter ble invitert til Åpen Scene for å få inspirasjon og motivasjon til å rette søkelyset mot mannsdominerte yrker. Årets tema var kvinner i ledelse, og på programmet sto foredrag fra kvinnelige ledere, workshops, kurs og bedriftsbesøk, for å gi jentene innsikt i ledelse og teknologi innenfor dagens næringsliv.

Foto: Stian Aleksander Rasmussen

Fokus på å si «ja» og å utfordre seg selv
Blant foredragsholderne var finansminister Siv Jensen, grunnlegger av TENK, Isabelle Ringnes, og sjefsredaktør i KK, Ingeborg Heldal.

Temaer som gikk igjen i foredragene var at man ikke skal være redd for å si «ja» selv om man egentlig har lyst til å si «nei», at man må tørre å utfordre seg selv, og gjerne omgi seg med folk som gir deg litt motstand.

– Si ja, du vet ikke hva det fører til. Vi sier nei fordi vi er redde for å feile. Men det fører til at vi mister de mulighetene til å utfordre oss selv, og vi mister muligheten til å bli bedre, sa Ringnes under sitt foredrag.

Heldal bygget også oppunder dette, og oppfordret jentene til å si «ja» når de har lyst til å si «nei», og å si «nei» når de har lyst til å si «ja».

– Det er lov å bli redd, ingen trenger å være gode i absolutt alt. Ikke vær så redd for å gjøre feil, det er ikke farlig å gjøre feil, feil gjør dere bare bedre folk, bedre arbeidstakere og bedre sjefer, sa hun.

Foto: Stian Aleksander Rasmussen

To spennende og lærerike dager
Elise Støyle Alsaker var en av de heldige 40 som ble invitert til å delta på JenteCamp 2018, og synes det har vært to spennende og lærerike dager.

– Det har vært fokus på det å tørre og satse på sin egen karriere og ikke være redd for å feile, noe som også er viktig for å videreutvikle seg selv på flere arenaer. I tillegg har det vært en god mulighet til å bli kjent med andre BI-studenter på tvers av de ulike linjene, sier hun.

Alsaker er ikke i tvil om at prosjekter som JenteCamp er viktige, og er sikker på at hun vil dra nytte av å ha vært en del av årets arrangement.

– Jeg har blitt både inspirert og motivert av disse to dagene, og kommer til å ta med meg de gode tipsene som vi har fått fra de dyktige foredragsholderne om blant annet hvordan man kan være en god leder. JenteCamp er et utrolig bra konsept, og et unikt tilbud for oss jenter ved BI, sier hun.

KVINNER I LEDELSE: Styret for JenteCamp 2018 sammen med finansminister Siv Jensen. Foto: Stian Aleksander Rasmussen

Kvinner viktig for næringslivet
Therese Iversen, leder for JenteCamp-prosjektet, påpeker viktigheten av arrangementer som JenteCamp.

– Slike prosjekter er først og fremst viktig for å få kvinner til å tørre å satse mer på mannsdominerte bransjer og ledelse. Mange kvinner undervurderer seg selv og sin kompetanse, og dermed blir det viktig med slik å vise dem hva de er i stand til, og ikke minst hvor viktig det er for næringslivet å ha kvinner i ledelsen. Det vi ønsket å få til med JenteCamp var å vise unge kvinner mulighetene de har i arbeidslivet i tillegg til å øke deres tro på seg selv, sier hun.

Det har ikke vært mangel på responsen etter arrangementet, og samtlige ser ut til å være fornøyde med det de har opplevd de siste dagene.

– Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Mange har gitt tilbakemelding om at de har fått et ekstra push til å tørre å satse mer på seg selv og sin karriere, sier Iversen.

Foto: Stian Aleksander Rasmussen

Workshop, kurs og bedriftsbesøk
Andre og siste dag av JenteCamp fikk jentene være med på «Design thinking»-workshop, kurs i LinkedIn, og bedriftsbesøk til Capgemini Consulting der de fikk kurs i presentasjonsteknikk samt muligheten til å mingle med ansatte.

Arrangementet ble avsluttet med en koselig middag på Nydalen Bryggeri og Spiseri, hvor deltakerne fikk tid til å bli bedre kjent med hverandre og Næringslivsutvalget.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.