Skjæren “Gunnar” har inntatt BI Nydalen

Den siste tiden har en skjære flydd rundt inne på campus Nydalen. Det hele til stor begeistring for publikum.

Skjæra, som trolig forvillet seg inn rundt “Åpen Dag”, har den siste tiden vært et populært samtaleobjekt på appen Jodel, hvor det daglig postes ut bilder og observasjoner. Som om ikke det skulle være nok har en ivrig fan laget eget Facebook-profil (Gunnar av Nydalen) til den studentkjære fuglen. Til og med BI selv har tatt den nye beboeren under vingene og postet tirsdag et bilde av skjæra på Instagram, passende nok med teksten “hva skjæra?”.

Nærbilde av vår nye medstudent, Gunnar. Foto: Bjørn Magnus Midthaug

Tatt seg godt til rette
Til tross for et ukjent og noe uvant miljø, ser det ut til at Gunnar har tatt seg godt til rette på campus. Fuglen har til nå blitt observert de fleste steder rundt på campus, i alt fra biblioteket til nede i kantina.

Riktig nok er det ikke rart at fuglen har overlevd så lenge, da skjæra ofte regnes blant de smarteste fugleartene. Den har vært på campus i over to uker allerede, men viser ingen tegn til å mistrives.

Ornitologiske venner på campus har lagt ut både vann og mat til Gunnar.

Vil ikke ut
Selv om fuglen har vist seg å være et populært tilskudd til campus, har det vært satt igang flere tiltak for å få sendt dyret tilbake ut i det fri. Blant annet har enkelte vinduer blitt åpnet via fjernstyring, men det har hittil ikke gitt resultater.

Facilities, som har ansvaret for driften av campus, er godt kjent med at BI har et langtidsbesøk av den sjeldne typen.

– Vi har prøvd flere metoder for å få ut skjæra, men fuglen er smart og liker seg tydeligvis her inne, så den vil ikke ut, forteller Tommy Lars Wensås.

Den tekniske sjefen i BI Facilities har dog ikke gitt opp og har blant annet søkt råd hos Naturhistorisk Museum. Wensås forklarer at i løpet av påsken skal flere av lukene i bygget åpnes for at skjæra skal kunne fly ut. Frem til det eventuelt skjer er det ikke annet å gjøre enn å hygge seg med det noe eksotiske tilskuddet til campus.

– Fuglen har det fint og utgjør ingen fare, hverken for seg selv eller andre, betrygger Wensås.

Foto: Bjørn Magnus Midthaug

Ikke første gangen
Selv om besøk som dette er sjelden kost, er det ikke første gangen BI har huset uønskede dyr.

– Vi har hatt fugl her inne før, men da har det vært spurv, forteller Wensås.

Flere år tilbake var det også en flaggermus som i en periode hadde forvillet seg inn på campus. Dette var naturlig nok til stor forbauselse hos både studenter og ansatte.

Tilslutt kom de seg likevel ut i det fri igjen, noe Wensås forventer at skjer også i dette tilfellet.

Vær den første til å kommentere

Svar

Din e-post vil ikke publiseres