UiO seiret over BI i “Kampen om jussen”


Hovedseansen ble holdt i den gamle festsalen. Foto: Anita Ohtilie Fjeld

Torsdag første mars kjempet representanter fra Universitetet i Oslo og BI før første gang kampen om jussen.

Ett lag fra hver skole møttes til rettsak om en forretningsjuridisk tvist for å se hvilken institusjon som er best i forretningsjus. Dette er det første prosjektet av denne typen studenter fra BI og UiO har arrangert sammen. Eventet ble avholdt i Gamle Festsal på juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo.

Fra BI stilte Siri Rossly og Julie Hetland som på forhånd hadde fått bistand i saken fra advokatfirmaet Wiersholm. Aksel Jebsen stilte fra UiO med Haavind i ryggen.

Julie Hetland, Aksel Jebsen og Siri Rossly mens de ventet på dommernes avgjørelse

Tvist som følge av bremsesvikt
Tvisten var mellom bruktbilhandler Glihs & Co og kollokviegruppa Paragrafen. Kollokviegruppa hadde kjøpt en 1997-model BMW fra Glihs & Co for 40 000 kr for å bruke den i forbindelse med en tre uker lang hyttetur på Sørlandet. På vei til hytta svikta bremsene til bilen og endte med å kollidere med et tre nede i ei steinrøys. Bilen ble totalvraket og en person fra kollokviegruppa endte på sykehus med stygg kneskade. Lysten på hyttetur ble borte og den skadde fra Paragrafen og en til endte med å bruke sommeren hjemme for å forberede seg på eksamen. De resterende tre tok en tur til Thailand sammen i stedet.

Paragrafen gikk samlet til krav mot Glihs & Co. De ønsket å heve bilkjøpet og få tilbake kjøpesummen, skadebot på grunn av mangel derav for hytteleie samt kompensasjon for tapt ferie og Thailandtur. Hele oppgaveteksten kan leses her.

Hvert lag fikk tyve minutter til disposisjon hver for å legge frem sitt hovedinnlegg. Først ut var Aksel Jebsen (UiO) som representerte saksøker kollokviegruppen Paragraf. Julie Hetland og Siri Rossly (BI) representerte saksøkte Glihs & Co. Etter dette ble det mulighet for begge lag å komme med replikk.

Forkynnelsen
Dommerpanelet var representert både fra BI og UiOs side. Dommerne tok seg god tid til å ta avgjørelsen om hvilken part som fikk medhold i retten.  De presiserte at begge lag var godt forberedt og kommuniserte bra med dommerne. De trakk frem at UiOs representant hadde en trygg og sikker fremstilling med god flyt. BIs fikk skryt for at de hadde en god åpning og var grundige på å begrunne bruk av lover. Begge lag håndterte kilder og lovverket godt.

Med to sterke lag landet til slutt dommerne på Aksel Jebsen ved UiO som vinner av kampen om jussen.

Kampen var riktignok ikke helt over i det blomster, klemmer og gratulasjoner ble delt ut, da det for mange bar videre til Il Barbera for lystige lag og mingling på tvers av institusjoner.

Anita Othilie Fjeld

Illustratør og Journalist

Vær den første til å kommentere

Svar

Din e-post vil ikke publiseres