7 tips for å spare studentbudsjettet

Reading Time: 2 minutes

Det er ikke alltid at studielånet strekker til. Her er noen tips til å spare noen kroner på matbudsjettet, slik at du kan bruke mer på det du faktisk har lyst på.

1: Handle hos supermarkeder som selger varer fra havarerte varepartier og overskuddsvarer
Dette er en skjult perle blandt billigbutikkene. På slike steder kan du finne matvarer som har vært på lager hos bedrifter som har gått konkurs, varer med små skader eller overskudd fra andre matbutikker. Det finnes flere slike steder, men mange ligger ikke spesielt sentralt til. En av de mest aktuelle for oss Oslo-studenter er Havaristen som ligger i Ytre Enebakk, cirka 25 minutter fra sentrum. Her finner du mat- og husholdningsvarer til sterkt reduserte priser. Blant annet kan du nå kjøpe Grandiosa til 15kr.

2: Fabrikkutsalg
Flere fabrikkutsalg selger sine varer billigere enn du finner dem i matbutikken. I likhet med supermarkedene nevnt ovenfor finner du de gjerne litt utenfor byen. For eksempel har brusfabrikken Roma et utsalg i Lillestrøm og kan være verdt besøket hvis du skal kjøpe inn større kvantum.

3: Apper som hjelper deg å finne de beste tilbudene i matbutikken
Det er en rekke applikasjoner som tilbyr oversikter over aktuelle tilbud fra matbutikkene. Den mest populære appen for dette er Mattilbud, som kan lastes ned til både Android og iOS.

4: To Good To Go
Denne appen gir deg oversikt over spisesteder, kafeer og bakerier som er villige til å selge sine overskuddsvarer billig før stengetid. Her er det virkelig mulig å gjøre en god handel. Vær oppmerksom på at du må være raskt ute for å få tak i det beste som er tilgjengelig, da varene selges ut raskt.

4: Se i butikken etter varer som nærmer seg utgangsdato
Mange matbutikker, blant andre Kiwi, har nå egne hyller for varer som de selger med avslag grunnet nær holdbarhetsdato. Se etter dette neste gang du handler, så kan du fort spare et par kroner.

5: Planlegg å spise maten du har i fryseren
Ofte kan det hope seg opp i fryseren med ting du ikke spiser, eller rett og slett har glemt. Legg for eksempel opp til at du har en uke hvor du lager mat av det du har til overs i fryseren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X