Internasjonalt
Vil la markedet bestemme antall studenterDanmarks åtte universiteter skal markedsregulere studieinntaket. Foto: Laura K Gibb, Flickr

Vil la markedet bestemme antall studenter

Danmarks åtte universiteter skal markedsregulere studieplasser etter hvilke jobber som trengs.

Internasjonalt


20.03.2014 kl: 18:39


Universitetene i nabolandet i sør ønsker ikke lenger å utdanne studenter til arbeidsløshet.

Samtidig melder universitetene at de vil øke antall studieplasser ved studier som arbeidslivet etterspør, skriver Berlinske.

– Det er viktig at det er en samlet besluttning, sier leder for rektorkollegiet og rektor ved Universitetet i København, Ralf Hemmingsen.

Besluttningen kommer etter at både arbeidslivet og en rekke ministere har etterlyst tiltak fra universitetene for å minke arbeidsledigheten etter endt studie.

– Det er ingen som har interesse av å utdanne et stort antall studenter til arbeidsledighet. Hvert enkelt universitet har tidligere forsøkt seg på en rekke tiltak, men ettersom rektorene ikke har samarbeidet, har effekten manglet. Nå går vi det heller som en nasjonal kordinering, sier Hemmingsen til Berlinske.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.