Nyheter
Verdens dyreste armbåndsur solgt på auksjon for 127 millioner kronerPaul Newmans Rolex Daytona. Bilde: Philips

Verdens dyreste armbåndsur solgt på auksjon for 127 millioner kroner

Du som leser dette syntes kanskje at det å bruke et par tusen kroner på et armbåndsur er alt for mye penger. Vel, natt til fredag forrige uke ble en klokke auksjonert som sprengte alle tidligere rekorder. Etter en intens budrunde endte en anonym kjøper opp med å punge ut med hele 15.5 millioner dollar [...]

Nyheter


31.10.2017 kl: 11:16


Du som leser dette syntes kanskje at det å bruke et par tusen kroner på et armbåndsur er alt for mye penger. Vel, natt til fredag forrige uke ble en klokke auksjonert som sprengte alle tidligere rekorder. Etter en intens budrunde endte en anonym kjøper opp med å punge ut med hele 15.5 millioner dollar for klokken.

Det var ingen andre enn den amerikanske filmstjernen Paul Newmans (1925-2008) klokke som ble klubbet hos auksjonshuset Philips i New York natt til fredag. Newman var en populær skuespiller med flerfoldige Academy Awards-nominasjoner gjennom sin tid og er kjent fra filmer som «Butch Cassidy and The Sundance Kid» og «The hustler». På fritiden var har en ivrig racerbilfører og den aktuelle klokken var ofte å se på Newmans håndledd.

Den auksjonerte klokken er en utgave av Rolex Daytona (ref. 6239) fra 1968. Newman mottok den i gave fra hans kone Joanne Woodward som passende hadde gravert baklokket med ordene «DRIVE CAREFULLY, ME». Det hører med historien at klokken på 80-tallet ble gitt videre til Newmans datters daværende kjæreste, som også er personen som nå solgte klokken. På tiden han mottok klokken var verdien på rundt 200 dollar.
Denne Rolex-modellen, som i sin tid var relativt ordinær og ikke solgte spesielt bra, har i nyere tid har fått kallenavnet «Paul Newman Daytona» hos klokkesamlere og er blant de aller mest populære klokkene å samle på. Det var derfor stor oppmerksomhet knyttet til auksjonen. De seneste årene har slike modeller fra Rolex steget kraftig i verdi og dagens verdi er derfor mangedoblet siden den ble kjøpt ny. Identiske klokker, dog ikke eid av Newman, hadde tidligere solgt for opptil rundt en million dollar på auksjon.

Klokken var estimert til å selge for «i overkant 1 million dollar», men sprengte alle tidligere auksjonsrekorder for armbåndsur da vinnerbudet endte på utrolige 15.5 millioner (ikke medregnet salær), noe som tilsvarer over 127,000,000 kr. Deler av dette enorme beløpet vil gå til to av Newman-familiens veldedige organisasjoner.

Den tidligere rekordholderen var et armbåndsur fra den svært eksklusive sveitsiske urprodusenten Patek Phillipe og ble solgt for «stusselige» 11 millioner dollar i 2016.

 

 


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.