Nyheter
Velger underholdning fremfor det fagligeNærligslivdagene BI er Norges største faglige studentarrangement. Foto: Bildearkiv

Velger underholdning fremfor det faglige

Av erfaring viser det seg at BI studentene tiltrekkes av de underholdende tilbudene fremfor de mer faglig relevante foredragene på Næringslivsdagene.

Nyheter


08.02.2016 kl: 10:12


Charlotte Søderholm sitter i stillingen som Head of Public Relations i styret for Næringslivsdagene BI (NLD) 2016, og hun kan fortelle at de har store ambisjoner for årets arrangement.

– Næringslivsdagene BI er Norges største faglige studentarrangement og har i år ambisjoner om å bli Nordens største, sier hun.

Det meldes om store kjente personer som forhåpentligvis både kan levere faglig og underholdningsmessig.

– Vi har vært i kontakt med store kjente fjes som blant annet Erna Solberg, Alex Ferguson, Caitlyn Jenner og Jordan Belfort, sier Søderholm uten at hun vil røpe noe om hvem de har foreløpig har sikret seg.

Hun tilføyer at de ønsker å stille med et så attraktivt tilbud for studentene som mulig.

– Vi ønsker å tilby studentene en internasjonal foredragsholder, noe vi mener kan gjøre det hele mer eksklusivt.

Vil ha underholdning
Søderholm legger ikke skjul på at av erfaring viser det seg at BI-studentenes interesser er mer rettet mot underholdende foredrag med kjente fjes enn mot de faglig relevante foredragene.

– Av erfaring fra NLD 2015 kom det tydelig frem at BI-studenter engasjerer seg kraftig så lenge det viser seg kjente fjes på scenen. Ekempelvis da Thomas Giertsen kom til BI ble Finn Øyen fylt to ganger, mens Jeffrey Pfeffer (Professor ved Standford University) ikke trakk mer enn 150 stykker, uttaler hun.

Hun sier også at det er utfordrende å finne foredragsholdere som fyller BI-studentenes «krav» underholdningsmessig og som samtidig dekker de faglige kravene.

– Foredragene må være hensiktsfulle men også underholdene. Dette har vært en hard nøtt å knekke, sier Søderholm.

«Motivere studentene»
– Studentene som deltar på NLD vil få utbytte i form av underholdene foredrag som i utgangspunktet skal handle om «omstilling». Vår visjon er å engasjere, inspirere og motivere studentene gjennom spennende foredrag.

Hun trekker frem viktigheten av å få ett innblikk i verden utenfor studiene.

– Vi mener at alle studenter trenger et mer eller mindre innblikk i virkeligheten utenfor skolen for å kunne gå rett fra studier til en fulltidsjobb. Under Næringslivsdagen har studentene også mulighet til å møte bedrifter på stand, sier hun.

Charlotte Søderholm ønsker å motivere studentene. Foto: SBIO-media

Charlotte Søderholm ønsker å motivere studentene. Foto: SBIO-media

Fallende interesse
SBIO opplever en fallende sponsorinteresse og trekker frem dårligere økonomiske tider som en mulig årsak, til tross for dette har SBIO sikret seg store kjente samarbeidsaktører.

– Generelt sett har sponsorinteressen for SBIO vært fallende, noe som mest sannsynlig er grunnet en fallende økonomi hos de fleste norske bedrifter. Likevel har vi per dags dato klart å sikre oss solide inntekter og samarbeider nå med flere store bedrifter som blant annet Statoil, Ringnes og Finansforbundet, sier Søderholm.

– Dette er noe vi har jobber hardt for og er svært fornøyd med resultatene, hva som skjer fremover mot mars gjenstår å se, tilføyer hun.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.