Internasjonalt
Svensk student (27) fengslet for salg av kjemisk våpenUppsala Universitet. Foto: David Naylor

Svensk student (27) fengslet for salg av kjemisk våpen

En doktorgradstudent ved Uppsala universitet er fengslet for å ha framstilt og solgt det kjemiske våpenet ricin.

Internasjonalt


17.04.2016 kl: 23:25


En doktorgradstudent ved Uppsala universitet ble lørdag fengslet etter en stor politiaksjon onsdag, hvor også agenter fra amerikanske FBI var tilstede. Studenten på 27 år er siktet for å ha framstilt og solgt det kjemiske våpenet ricin i følge svenske medier.

Den siktede skal ha forsøkt å utpresse en tsjekkisk minister ved hjelp av ricinet høsten 2014. Stoffet, som er svært giftig, utløser symptomer som kvalme, oppkast og diaré. Puster man inn stoffet, blir åndedrettet lammet, og man blir kvalt. Det finnes ingen motgift mot stoffet.

Etterforskningen skal ha inkludert både svensk, tsjekkisk, tysk og amerikansk politi. Studenten nekter straffskyld og advokaten opplyser til svenske medier at klienten er sjokkert over siktelsen.

- Han er en person som ikke tidligere er straffedømt og har aldri vært i kontakt med politiet der har han vært anklaget for noe straffbart. Han sitter i en trang celle uten toalett. Det er en svært vanskelig situasjon for en person som har levd et vanlig liv, sier studentens advokat Bengt-Göran Hugosson til Aftonbladet.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.