Studentmedier
Studvest halverer antall årlige utgivelserStudvest kutter i antall utgivelser. Foto: Vina Abdullah

Studvest halverer antall årlige utgivelser

Studentavisen ønsker nå å bli landets største studentavis på nett.

Studentmedier


03.02.2016 kl: 15:02


- Grunnen til at vi velger å kutte fra 33 utgivelser til 16 er todelt. På den ene siden er mediebildet i konstant forandring og vi er nødt til å følge med i tiden som alle andre aviser. Det er på nettet folk leser avisene sine, og der de ønsker å finne siste nytt. Utfordring ved å lage en ukentlig avis med de rammebetingelsene vi har gjør at den nettsatsingen vi nå er i gang med, ikke har vært mulig tidligere. På den andre siden er annonsemarkedet mer utfordrene enn noensinne. Alle aviser opplever en nedgang og det gjør vi også. I høst opplevde vi at avisen ikke lenger var lønnsom og da bestemte styret å gjøre en endring i måten Studvest drifter, sier ansvarlig redaktør i Studvest Mats Arnesen til INSIDE.

Redaksjonen må omstille seg
For redaksjonen vil dette bety en endring i hvordan man arbeider. I sin orientering til velferdstinget i Bergen skriver avisen følgende: «Dette vil også kreve noen større endringer i måten Studvest legger opp arbeidsuken, noe styret vil diskutere nærmere med redaktørene. Det kommer imidlertid ikke til å innebære mindre jobb for verken redaktører eller journalistene.»

Studvest

* Studentavis for studentene i Bergen og en av landets største studentaviser.
* Opplag på 4000 aviser per utgivelse
* Avisen kommer i 2016 ut 16 ganger, i tillegg til at nettsiden oppdateres jevnlig.
* Ansvarlig redaktør for 2016 er Mats Arnesen
* Har kontorer i Studentsenteret i Bergen

 

- Dette har blitt tatt svært godt imot både av redaksjonen og av våre lesere. Ved å legge om til å satse først og fremst på nett, legger vi oss mye tettere opp mot hvordan de større aktørene drifter, og på den måten håper vi å gi våre journalister bedre forutsetninger videre i deres karriere. Vi har også hatt en av våre beste måneder på nett noensinne i januar. Over 15.000 ukentlige brukere var innom våre sider i januar. Det lover veldig godt for vår videre satsing og fyller oss med giv.

Sparer 550.000 kroner
Som følge av færre utgivelser vil avisen kunne spare inn 87.000 i honorarer, som tidligere er blitt gitt til deskmedarbeidere. I tillegg spår avisen at provisjon til annonseansvarlig vil reduseres som følge av mindre annonseinntekter. Studentavisen få også betydelig færre kostnader tilknyttet distribusjon og trykking av papiravisen. Det er budsjettert med 310.000 kroner i trykkkostnader for 2016 (820.000 i 2015) og 50.000 kroner i fraktkostnader (115.000 kroner i 2015).

- Vi sparer omtrent 550.000 kroner, sier Arnesen.

Redaktøren håper likevel at annonsørene som tidligere har annonsert i papiravisen nå blir med over på nett.

- Det er klart med redusert antall utgivelser vil også inntektene på annonser falle. Vi ønsker å få mange av aktørene som ellers ville annonsert i våre papiraviser over på nett.

Mens avisen i 2015 budsjetterte med inntekter på 1.995.000 kroner i 2015, er det for 2016 budsjettert med inntekter på 1,3 millioner kroner.

- Har dere vurdert andre inntektskilder, som for eksempel content marketing?
- Content marketing er ikke noe vi vurderer. I en gratisavis driftet i stor grad på frivillighet mener vi det blir feil.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.