Internasjonalt
Studenter vil utfordre makteliten i Hong KongJoshua Wong danner nytt politisk parti i Hiong Kong. Foto: Pacific Chillino, Flickr

Studenter vil utfordre makteliten i Hong Kong

Joshua Wong har registrert partiet Demosisto i Hong Kong. Selv er han for ung til å stille til valg.

Internasjonalt


19.04.2016 kl: 9:31


Studentgruppen som ledet Hong Kong-protestene i 2014, også kjent som «paraplyrevolusjonen», har opprettet deres eget politiske parti.

Joshua Wong (17), som fort ble ansiktet utad for demonstrasjonene, har registrert partiet Demosisto. Selv er Wong for ung til å stille, da minstealderen for å stille til valg i Hong Kong er 21 år.

- Folket i Hong Kong bør avgjøre fremtiden til Hong Kong, i stedet for å la det kommunistiske partiet avgjøre vår fremtid, sier Wong til University World News.

Studentene demonstrerte i første omgang mot endringer i lærerplanen i Hong Kong, der studentene skulle lære om patriotisme overfor Kina. Nå satser Wong og de andre grunnleggerne av partiet å stille med kandidater til valget i millionbyen, som tilsvarer et byråd til høsten.

- Vi må må forberede oss på en langsiktig politisk kamp etter at gatedemonstrasjonene mislyktes, sier Agnes Chow til University World News, som er en av grunnleggerne av Demosisto.

Demosisto vil gå inn i valget som en koalisjon av seks studentdominertegrupper dannet iløpet av det siste året. Koalisjonen omfatter Youngspiration, Hong Kong Indigenous og andre lokale grupper. Youngspiration fikk ifjor stor oppmerksomhet da et av deres medlemmer ble valgt inn under fjorårets lokalvalg.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.