Sist & Minst
– Stort ansvar for å levere og være på toppLeder for Norsk Studentorganisasjon (NSO), Marianne Andenæs. Foto: NSO

– Stort ansvar for å levere og være på topp

Er det en person lederen for Norsk Studentorganisasjon (NSO) ville spist middag med, er det Siv Jensen

Sist & Minst


14.09.2016 kl: 14:48


Beskriv deg selv med tre ord?
– Inkluderende, utadvendt og blid.

Hva gjorde du før du ble leder av NSO?
– Jeg har vært aktiv i studentbevegelsen i mange år, både som studentleder på UiO og blant annet i sentralstyret i NSO. Jeg har en bachelor i latinamerikanske studier og gikk deretter over til å ta en master i statsvitenskap. Jeg har hatt ulike deltidsjobber ved siden av studiene, de aller fleste i butikker.

Hvordan er det å være leder for NSO
– Det er utrolig spennende, men ikke minst lærerikt. Hver dag er ulik og byr på nye utfordringer. En dag kan starte i et TV-studio, den neste i et møte med samarbeidspartnere eller med innstilling til sentralstyret.

Hvorfor søkte du på denne jobben i utgangspunktet?
– Etter et år på fulltid som studentleder på UiO, skjønte jeg raskt at jeg hadde mer å komme med og et voksende engasjement for studentsaken. Jeg så på ledervervet i NSO som det neste skrittet og det mest spennende vervet i studentbevegelsen. Jeg var overbevist om at det var her min kunnskap og erfaring kunne bidra best til gjennomslag for studentene.

Største utfordringer med å være leder i NSO?
– Med et verv som dette føler man et stort ansvar for å levere og være på topp til en hver tid. Hvis man skal kunne prestere godt over lengre tid, er kanskje den aller største utfordringen å faktisk bruke de pustepausene man har godt.

Hva er du mest fornøyd med i jobben din?
– At hverdagen varierer utrolig fra dag til dag og at mine kollegaer aldri stopper å utfordre hverandre til å bli enda bedre.

Hvilke personer inspirer deg?
— Mine foreldre, som tidlig lærte meg at en må jobbe for å nå sine mål. Og hvis jeg skal trekke frem én person, overlevende i flystyrten i Andesfjellene Nando Parrado, som har skrevet boken «Jeg lever». Har du lest den boken, blir du inspirert til å fortsette, uansett hva du måtte stå fast med.

Nevn én ting du alltid har hatt lyst til å gjøre, men ikke gjort ennå?
— Jeg har aldri vært i Korketrekkeren, på tross av at jeg har bodd i Oslo-området store deler av livet mitt. Så det er på tide å sette utfor!

Hvis du kunne velge, hvem ville du hatt en bedre middag med?
– Det måtte ha blitt Siv Jensen det, spesielt i disse tider, når kronen på verket settes på statsbudsjettet.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.