Nyheter
Større forventninger til høyere utdanning

Større forventninger til høyere utdanning

Viktigheten av høyere utdanning trengs neppe å diskuteres. Det er nøyaktig derfor man bør granske hele sektoren og se om dagens utdanningsinstitusjoner bruker god nok teknologi.

Nyheter


05.12.2017 kl: 20:13Skrevet av: Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk sjef for Veeam.

Frankrikes president Emmanuel Macron vil forandre hvordan universitetene i hele Europa fungerer. EU-prosjektet Open Education Europa undersøker også det samme.

Kravene vi stiller til universiteter utgjør en lang liste som stadig blir lenger. Resultatet er teknologien vi bruker i utdanning blir satt sterkere under lupen enn noensinne. I slutten av november meldte NTB om at 3000 studenter ikke fikk gjennomført eksamen, på grunn problemer med de digitale systemene til BI.

Tilgjengeligheten for applikasjoner og data er enormt viktig for at institusjonene skal fungere smidig, samtidig som de bidrar til å forhindre feil. For å bedre forstå utfordringene våre skoler og universiteter står overfor, er det viktig å se nøye på systemene de bruker og hva behovet faktisk er.

Større behov enn før
Studenter forventer i dag lettvint tilgang til studieportaler og informasjon fra universitetet. De vil ha en sømløs opplevelse og vite at hva enn de måtte trenge alltid er tilgjengelig. I tillegg er slike brukeropplevelse viktig for universitetenes omdømme.

La ikke unnskyldninger som ”Jeg kommer ikke inn” bli en gjenganger. Opplevelsen hos nåværende studenter avgjør hvorvidt nye studenter vil søke seg inn.

Universitetene må skape moderne databaserte opplevelser i klasserommet og dele ut skolemateriell for lokale og avstandsstudenter. Også personellet må ha applikasjoner for å kommunisere med elever og kolleger, og kunne tilby løsninger som nettundervisning for å få et større utvalg studenter.

Tilgjengeligheten påvirker nå store deler av institusjonene. En kræsj i systemet kan føre til alt fra at en elev ikke får levert oppgaven sin, til at hele skolens datahåndtering går ned for telling.

Attraktive mål for kriminelle
Universitetene håndterer nå enorme mengder sensitiv og verdifull data. Alt fra personlig informasjon til banktransaksjoner. Det er flere tilgangspunkter til disse dataene som kan utnyttes, om ikke de rette sikkerhetstiltakene er på plass

Universitetene blir derfor attraktive mål for datakriminelle. Generelt sett burde data og applikasjoner være støttet av gjenopprettingsstrategier som sørger for at man kommer seg fort til hektene etter datasammenbrudd.

Man bør ha robuste metoder for testing av IT-miljøet, så ledelsen bedre forstår hvilke risikoer som finnes i systemet så fort som mulig. Måten man driver universiteter bør revurderes hele tiden for å bli så effektive og lønnsomme som mulig.

Teknologi er nå en viktig medspiller i utdanningen. Derfor bør utdanningsledere forstå at systemsvikter og manglende tilgjengelighet sitter godt igjen i hukommelsen til de fleste. Bedre tilgjengelighet gjør det ikke bare lettere å åpne dokumenter, men gjør hele studielivet enklere og mer effektivt.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.