Nyheter
Stor undersøkelse: Her velger Oslo-studentene å bosette segFoto: Didrik M. Skodje

Stor undersøkelse: Her velger Oslo-studentene å bosette seg

Yngre studenter velger sentrum, mens eldre studenter trekker østover.

Nyheter


09.04.2016 kl: 17:08


BI-studentene vil helst bo rundt Nydalen, mens studentene ved Universitetet i Oslo gjerne bosetter seg på Kringsjå, Sogn studentby, Voldsløkka og Bjølsen. Det viser rapporten «Stedfesting av studenters bosted i Oslo 2015» som er utarbeidet av Asplan Viak for SiO.

En kartlegging av totalt 54.662 boligadresser tilknyttet åtte studiesteder i Oslo er undersøkt. Disse omfatter: Universitetet i Oslo (25.907), Høgskolen i Oslo og Akershus (15.781), Handelshøyskolen BI i Oslo (7195), Høyskolen Kristiania (3414), Politihøgskolen (479), Musikkteaterhøyskolen (95), Norges idrettshøyskole (1147) og Arkitektur- og designhøgskolen (644).

Trykk på bildet for å se større versjon. Foto: SiO/ Asplan AS

Trykk på bildet for å se større versjon. Foto: SiO/ Asplan AS

Rapporten viser at studentene i hovedstaden bosetter seg over hele byen, men at det likevel er mange som foretrekker å bo i de sentrale bydelene. Et gjennomgående mønster er også at mange studenter bor i gangavstand til studiestedet sitt. Dette gjelder spesielt BI-studentene og studentene fra HiOA, AHO og Høyskolen i Kristiania.

Styrelder i SiO, Tone Vesterhus, mener funnene i undersøkelsen stemmer godt overens med hvordan SiO baserer boligbyggingen sin.

- Studenter er mer urban enn befolkningen for øvrig. De ønsker å bo nær kulturtilbud, uteliv og liknende, sier Vesterhus til Osloby.

Yngre studenter trekker østover
Studentene som er 25 år eller mer trekker gjerne lengre mot øst og sør i byen. Spesielt Grønland, Tøyen, Gamlebyen, Kampen, Vålerenga og Etterstad er populære områder. De yngre studentene velger gjerne å bosette seg på Majorstuen og områdene fra Bislett og nedover mot sentrum. Også Storo, Grefsen, Nydalen og Voldsløkka er populære områder blant yngre studenter. 40 prosent som hadde semesteradresse i Oslo våren 2015 var over 25 år, mens 60 prosent var under 25 år.

Trykk på bildet for å se større versjon. Foto: SiO/ Asplan AS

Trykk på bildet for å se større versjon. Foto: SiO/ Asplan AS

Her velger studentene å bosette seg:

Handelshøyskolen BI: BI-studentene bor konsentrert i visse deler av byen. Desidert flest er bosatt i Nydalen. Det bor også flere studenter i områdene Voldsløkka, Bjølsen, Majorstuen, Hegdehaugen og Homansbyen.

 Høyskolen i Kristiania: Her bor de fleste studentene i områdene Sofienberg, Fredensborg, Ila, Rodeløkka, Hegdehaugen og Voldsløkka.

 UiO: Studentene bosetter seg særlig på Kringsjå, Sogn studentby, Voldsløkka og Bjølsen. Det er også en høy andel i områdene Bislett, Ila, Grünerløkka, Sofienberg, Hegdehaugen, Hammersborg og Tøyen. Områdene nær campus er også populære. UiO-studentene er overrepresentert i områdene Blindern, Gaustad, Sogn og Kringsjå.

 HiOA: De fleste studentene er bosatt nær campus på Pilestredet. Populære områder å bo er Bislett, Hegdehaus, Ila, Hammersborg, Voldsløkka, Bjølsen, Kringsjå, Sofienberg, Rosenhoff, Grønland og Tøyen. Andelen studenter som bor i drabantbyer som Linderud og Rødtvedt er større enn blant andre studenter.

 NIH: De fleste NIH-studentene bor på Kringsjå nær studieinstitusjonen. Andre steder som peker seg ut er Hegdehaugen og Fredensborg.

 AHO: Områdene rundt Ila og Sofienberg har flest bosatte NIH-studenter.

 Politihøyskolen: De fleste bor i områdene Majorstuen, Marienlyst, Fagerborg og Adamstuen – områder som er relativt nær Politihøyskolen. Utenom nærliggende områder bor flere studenter på Torshov, Ila eller Hammersborg.

 Musikkteaterhøyskolen: Studentene bor mellom Rosenhoff og Rodeløkka.

Kilde: Osloby / Rapporten “Stedfesting av studenters bosted i Oslo 2015″


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.