Politikk
Statsbygg foreslår å flytte Chateau Neuf til sentrumFoto: Martha Dear, Flickr/CC

Statsbygg foreslår å flytte Chateau Neuf til sentrum

- Det er tydelig at det ikke bare er studentene som lengter etter sentrum, sier DNS-leder.

Politikk


27.04.2016 kl: 8:22


Mandag presenterte Statsbygg sin anbefaling for bruk av Tullinløkka i Oslo. Statsbygg har valgt å anbefale et forslag om å gjøre Tullinløkka til en del av Universitet i Oslos «byuniversitet». Planen inkluderer at St. Olavs gate 32 gjøres om til et kulturhus for studenter drevet av Det Norske Studentersamfund.

- Det er tydelig at det ikke bare er studentene som lengter etter sentrum. Sentrum lengter også etter studentene, sier formand i Det Norske Studentersamfund Markus Knutsen i en pressemelding.

Studentersamfundet i Oslo har siden 2014 vært på jakt etter et alternativ til Chateau Neuf på Majorstuen.

Markus Knutsen ønsker å åpne for et større mangfold av studentaktiviteter ved Det Norske Studentersamfund. Foto: Pressebilde BI

Markus Knutsen ønsker å flytte Det Norske Studentersamfund til sentrum. Foto: Pressebilde BI

- Oslos studenter er spredt over store avstander. Noen sitter på Nydalen, noen på Blindern og andre langs Akerselva. Det stedet som oppleves mest felles for alle er sentrum. Derfor tror vi et felles studentkulturhus som ligger der studentene ferdes vil være et viktig løft for den felles studentkulturen i Oslo, sier Knutsen og fortsetter;

- Den nyeste campusundersøkelsen gjennomført av Studentsamskipnaden viser at mange studenter ønsker seg et sentrumsnært sted som med konsertlokaler, kafé, pub og hyppige lokaler. Vi har mye erfaring med å tilby disse tingene, men det er selvsagt positivt med anerkjennelse fra Statsbygg i tillegg, sier Knutsen.

Alternativet innebærer at Kulturhistorisk museum overtar Nasjonalgalleriet som totalrehabiliteres og at det lages et parkanlegg med serveringssteder på Tullinløkka.

- Jeg tror det sier mye om verdien i et sentrumsnært studentkulturhus at Statsbygg nå har anbefalt forslaget vårt i utredningen sin, sier Knutsen.

Her ønsker statsbygg å legge studentenes nye storstue:


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.