Nydalen
Slik blir området rundt BI Oslo i fremtidenFoto: Nydalen.no/Avantor

Slik blir området rundt BI Oslo i fremtiden

Snart kommer det kino, uteservering til 150 personer og Vinmonopol i Nydalen.

Nydalen


02.03.2016 kl: 9:00


Når Handelshøyskolen BI flyttet til Nydalen for ti år siden var området fortsatt preget av industri og lite boliger. Det siste tiåret har derimot området forandret seg kraftig og Avantor har store planer for området. Nå utvides det med både kino, vinmonopol og ny t-banestasjon. Vi har derfor lagd en oversikt over hva som kommer i nærhet av campus i tiden fremover.

Vinmonopolet og uteservering

Gullhaug torg blir i disse dager oppgradert med ny fasade og shoppingtilbud. Rimi gjøres om til Coop Mega, Vinmonopolet åpner og det blir uteservering med plass til 150 personer hos X-east ned mot Akerselva. I tillegg åpner den danske juice-kjeden Joe & the juice. Senteret forventes å være ferdig like over sommeren.

Også disse butikkene vil være å finne på senteret når det åpner: Tåsen Blomster, Narvesen, Baker Hansen, Salateriet, Parfyme, Tannlege, Gjensidige forsikring og Godt Brød.

Kino og uteservering

Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

På tomten mellom BI og BSN skal Veidekke Entreprenør bygge et storprosjekt på 60.000 kvadratmeter. Her vil det komme et hotell på 325 rom, et kinosenter med 14 saler, to 12-etasjers boligblokker med 149 leiligheter, barnehage, rundt 6000 m2 næringslokaler, 3000 m2 kontorlokaler og en paviljong med serveringstilbud.

Ny T-banestasjon

Stasjonen som åpnet i 2003 har blitt skadet av vanninntrenging og sprekkdannelser i perrongen, noe som er bakgrunnen for oppgraderingen. Samtidig oppgraderes stasjonen for å ta unna flere passasjerer, da trafikkveksten til og fra Nydalen har økt de siste årene. Skadene på perrongen startet allerede to år etter åpningen av stasjonen i august 2003. En ny avtale er inngått med den samme kunstneren bak Tunnel of Light for å lage en ny installasjon, da Tunnel of Light fjernes under oppgraderingen.

– På grunn av stor pågang i rushtiden vil utgangen mot BI få to ekstra rulletrapper, og de allerede eksisterende vil bli skiftet ut med nye. Det vil i fremtiden bli en interessant og innovativ stasjon med flere og større inn- og utganger. I tillegg skal vi bygge heis fra plattformen i Torgbygget, samt utføre estetiske tiltak og pusse opp overflater, sa Kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud til INSIDE i fjor.

Ny studentboliger i nærheten av BI

SiO ferdigstiller nå studentboliger i Sandakerveien 99, tett på Handelshøyskolen BI. Illustrasjon: Felix Arkitekter

Illustrasjon: Felix Arkitekter

SiO ferdigstiller nå studentboliger i Sandakerveien 99, tett på Handelshøyskolen BI. Når det står ferdig våren 2016 vil 208 studenter kunne flytte inn.

Fangene på fortet

Mannen bak Megazone store og morsomme planer for Evry-bygget i Nydalsveien 28. I bygget, som Avantor nå totalrenoverer, skal han for første gang i Norge åpne «Fangene på Fortet».

«Første etasje med resepsjon, forskjellige spiselokaler og til og med to møte- og bursdagsrom – «chambre separé» – for lukkede selskaper. Også med skjenkebevilling. Prisen for moroa blir rundt det samme som på Megazone, 150-200 kroner per person. I kjellern i Nydalsveien blir der det skjer, hele 45 rom med forskjellige utfordringer. Og hvor det skal handle om lagsamarbeid og oppgaveløsning. Lagene skal bestå av tre til fem personer som må samarbeide for å løse rommene», det skriver Nordre Aker Budstikke.

Plass til mer
Administrerende direktør i Avantor, Øystein Thorup uttalte følgende til Nordre Aker Budstikke i fjor:

– Vi mener det er et potensiale på minst en halv million nye kvadratmeter i Nydalen og på Storo. Rundt halvparten av disse kan romme ny næring og arbeidsplasser. Resterende halvpart kan bli rundt 3000 boliger, hvorav 6-700 studenthybler.

Studentboligene er planlagt på eiendommer Avantor selv eier, og utbyggingsplanen er allerede i en reguleringsprosess.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.