Økonomi
SiO Mat og Drikke serverte rekordstort underskudd

SiO Mat og Drikke serverte rekordstort underskudd

En avsluttet avtale om catering til UiO får delvis skylden for 2015-underskuddet på mer enn tre millioner kroner. Likevel har adm. direktør, Per Christensen troen på 2016.

Økonomi


13.09.2016 kl: 18:00


Skjermbilde 2016-09-13 kl. 17.58.00SiO Mat og Drikke har aldri levert et dårligere resultat før skatt. Bunnlinja i 2015 endte på svimlende minus 3,047 millioner kroner.

Aldri før har sluttresultatet til selskapet vært lavere. For SiO Mat og drikke er heleid av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus og står for de daglige måltidene til mange tusen studenter i Oslo gjennom selskapets 44 utsalgssteder.
Adm. direktør Per Christensen i SiO Mat og Drikke forklarer underskuddet med høy varekostnad i prosent av salget.

– Samtidig falt inntektene da vi avsluttet en avtale om levering av Catering til UiO.

Omsetningen havnet på 147 millioner kroner i 2015, 4,2 prosent lavere enn i 2014. Omsetnings-nedgangen fulgte med helt ned til bunnlinja.

– Hovedårsaken til reduksjon i inntekter er at vi ikke lenger er cateringleverandør til UiO. Vår omsetning er ikke kontraktfestet og vi er hver dag avhengig av å tilby attraktive produkter til konkurransedyktige priser. I den grad vi kunne gjort noen grep ville det vært å lykkes enda bedre med dette. Det er noe vi jobber med hver eneste dag, sier Christensen.

Skal vi tro administrerende direktør rett, har SiO Mat og Drikke allerede iverksatt en rekke tiltak og aktiviteter for å bedre lønnsomheten til selskapet.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.