Leder

Savnet etter engasjement hos foreleserne

Det burde bli en langt viktigere oppgave å luke ut dårlige, i noen tilfeller elendige, formidlere fra forelesningssalene.

Leder


06.09.2016 kl: 17:38


Morgenbladets kåring av landets «fantastiske formidlere», rettere sagt en uoffisiell kåring av landets ti beste forelesere, setter lys på den viktigste delen av norske studenters hverdag. Følelsen av å møte en engasjert underviser som brenner for å formidle kunnskap er unik. Det er ikke til å unngå at forskjellige mennesker har personlige preferanser, men alle kan kjenne igjen en av de fantastiske formidlerne Morgenbladet vil slå et slag for gjennom kåringen.

Av de ti beste foreleserne er halvparten tilknyttet Universitetet i Oslo. To holder til ved NTNU, mens Høyskolen Kristiania, Norges Handelshøyskole og Høyskolen i Østfold har en foreleser hver tilknyttet lista. Disse menneskene mestrer ikke bare det å lære bort fagstoff på en forstålig måte. De evner å vekke nysgjerrighet hos studentene, utviklingen av den refleksjonsbaserte læringen.

Problemet er dessverre ikke at det finnes for mange av de fantastiske formidlerne. Det er unntaksvis at man finner dem blant landets høyskoler og universitet. 386 personer ble nominert til Morgenbladets kåring, men landets snart 300.000 studenter burde egentlig kunne nominert langt flere.

De fleste finnes allerede innen akademia, men gjemmer seg for forelesningssalene ved publisere forskningresultater som gir dem annerkjennelse på et helt annet nivå enn det en gjeng studenter med skriveblokk og datamaskiner kan gi.

Vi må legge til grunn at også professorer og førstelektorer kan ha dårlige dager, men hvordan skoleledelser tror at alle studentene møter opp til nok en forelesning basert på notatsidene i en Powerpoint-presentasjon er uforstålig. En student blir ikke engasjert av en trøtt og kjedelig time eller to i Finn Øien-auditoriumet.

Det burde bli en langt viktigere oppgave å luke ut dårlige, i noen tilfeller elendige, formidlere fra forelesningssalene. Akkurat som det burde bli viktigere å løfte de dyktige foreleserne. Det er tross foreleserne som gjør den viktigste jobben.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.