Økonomi
Nå blir det rekordlav rente hos LånekassenFoto: Lånekassen

Nå blir det rekordlav rente hos Lånekassen

Den laveste renten i Lånekassens historie.

Økonomi


12.01.2016 kl: 12:32


Fra 1. mars vil du kunne få den laveste renten i Lånekassens historie, da den flytende renten på studielån vil være på rekordlave 1,933 prosent. Fastrentene offentliggjøres først i månedsskiftet januar–februar.

– Renten som gjelder fra 1. mars vil være 0,1 prosentpoeng lavere enn dagens rente, som er 2,031 prosent, sier administrerende direktør i Lånekassen Marianne Andreassen i en pressemelding.

I statsbudsjettet for 2016 ble det vedtatt ny modell for fastsettelsen av renten i Lånekassen. De nye reglene gjelder for renter med virkning fra 1. mars 2016.

– Mens renten i Lånekassen siden 2004 har vært basert på renteobservasjoner på Oslo Børs, vil grunnlaget nå være gjennomsnittet av de beste tilbudene om boliglån i markedet, sier Andreassen.

Renten i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. Studielånsrenten fastsettes seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.

489.200 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente, mens 147.000 har fastrente.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.