Nyheter
«Regjeringen mangler tydelige ambisjoner»There Eia Lerøen synes regjeringen bør være mer ambisiøse i sin satsing på studentene. Foto: Skjalg Bøhmer Vold, NSO.

«Regjeringen mangler tydelige ambisjoner»

NSO-leder Therese Eia Lerøen mener regjeringen ikke er offensive nok i det ferske statsbudsjettet. Sigrid Mæhle Grimsrud i Velferdstinget er enig.

Nyheter


07.10.2015 kl: 17:53


Selv om lederen i Norsk Studentorganisasjon er fornøyd med forslaget om 2200 nye studentboliger, er hun klar på at hun ønsker en tydeligere satsing fra regjeringen når det gjelder studentstøtten.

– Vi synes regjeringen mangler tydelige ambisjoner. Studiestøtten ligger på et lavt nivå i dag. Dette forslaget sørger ikke for at studentene får dårligere råd, men det burde egentlig være en selvfølge, sier leder i Norsk Studentorganisasjon, Therese Eia Lerøen til Inside.

Drøye 300 kroner
NSO med Eia Lerøen i spissen ønsker nemlig at studiestøtten skal tilsvare 1,5 ganger beløpet i folketrygden (G) og være fordelt over 11 måneder. Dersom dagens forslag blir vedtatt vil studiestøtten økes fra 1,12 til 1,15 G.

For deg som student betyr forslaget at du vil motta ytterligere 316 kroner i måneden. Dette tilsvarer en økning på 3,1 prosent.

– Rundt 300 kroner mer i måneden er ikke offensivt nok. Regjeringen må svare på hvor vi skal, og hvordan vi skal komme oss dit. Vi er jo begge enige om at studiestøtten er for lav, sier NSO-lederen.

Stortinget har i tillegg tidligere vedtatt at studiestøtten skal økes i lengde og omfang i løpet av perioden.
– Vi forventer at de følger opp vedtaket fra Stortinget, det har vi utfordret dem på, sier hun.

– Ekstremt viktig
Også Velferdstinget i Oslo og Akershus etterlyser en større økning i studiestøtten. Sigrid Mæhle Grimsrud, leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, synes det er godt å se at regjeringen øker studiestøtten, men mener de mangler en langsiktig plan.

– Selv om de vil øke studiestøtten nå, er det ikke noen garanti for at de øker den ytterligere. Hvis vi fortsetter på dette nivået vil det ta 15 år før vi når målet på 1,5G. Det er for sent, sier Sigrid Mæhle Grimsrud, leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Et presset boligmarked og et begrenset antall studentboliger gjør at Grimsrud fremhever viktigheten av økt studiestøtte.

– Det er ekstremt viktig for oss at den blir økt. Det er allerede hardt økonomisk å være student. Vi vil jobbe videre for at regjeringen skal se Oslo som et pressområde, sier hun.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.