Politikk
Innfører blind sensurKunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Didrik Skodje

Innfører blind sensur

Blind sensur har vært et viktig prinsipp for studentenes rettssikkerhet og 4. april ble det endelig vedtatt i statsråd at regjeringen ønsker en felles ordning for klagesensur, hvor klage på karakterfastsetting gjennomføres som blind sensur.

Politikk


07.04.2014 kl: 9:58


I dag er det mulig for institusjonene selv å velge hvilken dokumentasjon som skal følge med ved ny sensurering etter klage over karaktervedtak. De kan enten velge en ordning hvor klagesensor er orientert om opprinnelig karakter, eller en ordning hvor klagesensor ikke er kjent med denne karakteren, såkalt «blind sensur». Dette blir nå endret og blind sensur blir standarden, etter at Kunnskapsministeren ønsker å innføre nye regler.

INSIDE skrev i februarutgaven om at BI praktiserer åpen sensur, noe lederen i SBIO, Espen Haugen uttalte seg sterkt kritisk til.

- Jeg mener det er feil av BI å ha åpen sensur. Med dette vil ikke den nye sensuren være 100 prosent nøytral, slik den burde være.

Eksamenssjef ved Handelshøyskolen BI, Tine Richardsen, var veldig uenig med Haugen, og sa til INSIDE at utdanningsinstitusjonen var godt fornøyd med den eksisterende løsningen.

- Ved åpen sensur får studentene mulighet til å legge ved begrunnelse for sin klage. Dersom det hadde hatt blindsensur, ville ikke studenten blitt hørt i klageprosessen, som kan anses som et argument mot en slik ordning, sa Richardsen som svar til Haugen i februar.

Vedtaket til regjeringen fører allikevel til at BI må legge om på ordningen som de er fornøyd med. Vinnerne i saken er studentene, som ifølge nestleder i Norsk Studentorganisasjon, André Almås Christiansen, får et sterkere vern rundt sine rettigheter.

- Rettferdig og lik behandling av klager på sensur er viktig for å ha tillit til systemet. Nå blir den beste løsningen spredd til alle institusjonene i landet. Studenter i Norge og deres rettssikkerhet blir vinnerne med dette grepet, uttalte Christiansen i en pressemelding.

Det er Stortinget som endelig må vedta forslaget til regjeringen, men på grunn av deres samarbeid med Venstre og KrF vil det med stor sannsynslighet, gå gjennom.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Lars Volden

Daglig leder

Daniel S. Zuniga

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.