Leder

Reduser antall utvalg

Slik vil en kunne bruke ressursene på en mer hensiktsmessig måte og skape større engasjement rundt utvalgene som har en god visjon.

Leder


17.03.2015 kl: 8:00


En uke i mars var svært innholdsrik for Handelshøyskolen BI i Oslo. Næringslivsdagene og Åpen dag var med på å vise hvor variert studentliv BI har og hvor stort engasjementet er blant studentene. En rekke linjeforeninger og utvalg fikk vist seg frem og formidlet arbeidet de gjør og hvilke faglige eller sosiale aktiviteter de tilbyr. Flere sto på stand for å rekruttere nye medlemmer, noe mange sårt trenger. For selv om engasjementet blant studentene er stort, er antallet mulige steder å engasjere seg kanskje enda større. Konkurransen om de aktive BI-studentene er knallhard.

Per dags dato har Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO) 30 utvalg. Hvis en også regner med linjeforeninger, staber og prosjekter er tallet over 60, dette ved en skole med 9000 studenter, hvor omtrent 2000 er aktive i SBIO. Bare hittil i 2015 er to nye utvalg godkjent og fire til er i prosess for å bli godkjent. Mange gjør en god og viktig jobb, men det er tydelig at flere utvalg mangler ressurser til å fungere i lengden. Enkelte utvalg har også blitt kritisert for å drive useriøst og ha festing som hovedaktivitet.

Flere utvalg har også de siste årene vært preget av økonomisk rot. Seilutvalget Aquila gikk med store underskudd i flere år og ble tvunget til å gjøre to båter klare for salg. De hadde mye utestående fra medlemmer som ikke hadde betalt inn det de skyldte, og utvalget slet med å samle inn pengene. Dette har vært et problem også i andre utvalg, noe SBIO-ledelsen nå ønsker å rydde opp i. Som INSIDE skriver om i økonomisidene, har tidligere medlemmer av Shippingutvalget mottatt flere år gamle fakturaer, som de ikke vet hva gjelder for. De mener dette ikke bidrar til noen opprydning, snarere tvert imot.

Selv om det ikke er enkelt, bør SBIO-ledelsen vurdere å redusere antall utvalg. Slik vil en kunne bruke ressursene på en mer hensiktsmessig måte og skape større engasjement rundt utvalgene som har en god visjon. Og selv om det må mer til for å rydde i økonomien, kan færre utvalg gjøre det enklere å styre økonomien i en god retning.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.