Trigger Warning
Ragnarok i USA!Foto: Gage Skidmore (CC)

Ragnarok i USA!

Troll og tusenbein kom til Trumps unnsetning. Hva skjer nå?

Trigger Warning


09.11.2016 kl: 13:36


Om Spalten

Vi er ikke helt sikre på om Asbjørn jobber for Inside. Han dukket bare opp en morgen, tømte kaffekannen vår og okkuperte en maskin. Vi har imidlertid lært oss å leve med ham, dette til tross for at han i beste fall oppfører seg som en løs kanon på dekk.

 

Ti på ni gikk Trump på scenen og holdt sin seierstale. USAs 45. president var valgt.

Verden holdt pusten.

Dette var øyeblikket alle hadde fryktet. Et skarpt lys. Gjallarhornet i det fjerne. Ragnarok var her.

Verden holdt pusten.

Og så kom det et kollektivt gisp…

Dette skyldtes ikke det faktum at Jotnene kom seilende over horisonten (jotner er, i motsetning til hva mange tror, særdeles lite interessert i politikk), men heller menneskets noe begrensede evne til å holde pusten.

En etter en åpnet sammenknepne øyne seg og forvirrede akademikere kastet et nervøst blikk på klokken. Hvor ble det av dommedag?

Det skulle imidlertid snart vise seg at dommedag — en av de minst pålitelige gudene på Tellus — nok en gang uteble.

Hvordan?

«Men hvordan?!» begynte de av akademikerne som ikke løp rundt i panikk, å spørre seg. Hvordan kunne Trump vinne? Alle modellene viste at han skulle tape! Det var ikke nok eldre, hvite, menn!

Svaret befant seg – uten at noen av akademikerne visste det – i et lite hjørne av internett hvor unge voksne hadde gjemt seg vekk. Til tider livredde for at det politisk korrekte tankepolitiet en dag skulle banke på døren.

Disse yngre menneskene hadde nådd stemmerettsalder under Obama og sett med redsel på utviklingen rundt seg; universiteter og høyskoler med lister over forbudte ord, etableringen av «safe spaces» og voldelige demonstranter som – ofte med skoleledelsens velsignelse – terroriserte skolegangene, lesesalene og bibliotekene.

Så de ventet og organiserte seg i det stille. Joda. Akademikerne og media hadde lagt merke til dem i øyekroken, men raskt avfeid dem med merkelapper som «troll» og «bråkmakere». Allikevel skulle disse vise seg å være avgjørende.

Så la oss ta en nærmere titt på disse «trollene» som skulle bli så avgjørende for Trump, men la oss gi dem deres rette navn. Centipedes¹. Disse utgjør en betydelig del av den utvidede «Alt-Right»-bevegelsen.

Alt-Right
Mot slutten av valget forsøkte mediene å definere «Alt-Right»-bevegelsen. Gjerne ved hjelp av ord som «rasistisk» og «kvinnefiendtlig». Sannheten er at disse merkelappene passer dårlig.

«Alt-Right»-bevegelsen er essensielt en høyrepopulistisk bevegelse (og følger således i fotsporene til både Frp-stifteren Anders Lange og Carl I. Hagen) med dype røtter i tribalisme og nasjonalisme.

De er langt mindre interessert i idealisme og moralisme enn både de konservative, liberale og sosialistiske bevegelsene som lenge har dominert den politiske arenaen i Vesten. Tankegang bak bevegelsen kan kanskje best oppsummeres ved spørsmålet «Hvordan påvirker X mitt land?». Hvis X påvirker landet negativt er X uaktuelt, uansett hvor moralsk riktig motstandere av bevegelsen måtte mene at det er. Til tross for dette er ikke bevegelsens medlemmer hverken monstre eller ondsinnede. De prioriterer bare først og fremst å ta vare på sine egne.¹ Navnet stammer fra en YouTube video publisert 13 Oktober 2015 under tittelen ‘You Can’t Stump the Trump (Volume 4)’


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.