Internasjonalt
Politiet kastet tåregass mot studenter i KairoStudentene ble møtt med tåregass. Bildet er fra en tidligere demonstrasjon. Foto: Moud Barthez, Flickr

Politiet kastet tåregass mot studenter i Kairo

En ny lov, som begrenser rettet til demonstrasjoner, setter sinnet i kok hos egyptiske studenter.

Internasjonalt


25.11.2013 kl: 22:34


Egyptiske sikkerhetsstyrker måtte mandag avfyre tåregass for å spre studentene som demonstrerte sør i hovedstaden Kairo. Det melder landets nasjonale nyhetsbyrå, Mena.

Bakgrunnen er en ny lov som ble vedtatt av landets midlertidige regjering søndag, og har som hensikt å gjøre det vanskeligere å demonstrere offentlig.

Demonstrantene er fra det islamistiske universitetet al-Azhar og Assiut Unviersitetet og ble møtt av store styrker fra hæren og politiet.

Landets midlertidige statsminister, Hazem el-Beblawi, sa mandag at han forventer å avholde en folkeavstemning om landets tilstand i januar neste år. Det er én månede tidligere en planlagt.

Folkeavstemningen er et avgjørende punkt i prosessen mot et en demokratisk valgt regjering, etter at militæret den 3. juli fjernet den folkevalgete Mohamed Mursi som president. Mursi satt ett år som president.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.