Studentpolitikk
HiOA-student innstilt som ny leder av NSOTherese Eia Lerøen. Foto: Miriam Øyna

HiOA-student innstilt som ny leder av NSO

Flertallet i valgkomiteen ønsker Therese Eia Lerøen som ny leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

Studentpolitikk
, og


13.04.2015 kl: 17:10


I dag ble innstillingene til neste års arbeidsutvalg og sentralstyre for Norsk studentorganisasjon publisert. Valgkomiteen har innstilt med dissens på Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), mens Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen (UiB) ble innstilt med mindretallets dissens, altså foretrukne kandidaten av mindretallet i komiteen.

Valgkomiteen skriver følgende om Lerøen:

«Valgkomiteen oppfatter Therese som uredd og en god relasjonsbygger. Hun har en god forståelse for den politiske situasjonen og gode refleksjoner om NSOs politikk for det kommende året. Therese er en motivator med et energisk og vinnende vesen. Hun evner også å tenke utenfor boksen. Valgkomiteen mener Therese vil være en leder som kan løfte NSO på en ny og spennende måte, og sette agendaen for kunnskapsdebattene det kommende året.»

Lerøen er i dag fagpolitisk ansvarlig i arbeidsutvalget (AU) og har tidligere sittet to perioder i landsstyret. Hun har også kun vært den eneste kvinnen i dagens AU. Noe som gjorde at flere studentpolitikere i fjor uttalte seg om at landsmøtet hadde nedprioritert likestilling.

– Det har ikke vært en kvinnelig leder siden opprettelsen av NSO, kan det påvirke årets valg?
– Det vil jeg ikke spekulere på. Jeg mener det er viktig at NSO ikke fremstår som en organisasjon drevet av menn. I år er det flere kvinnelige kandidater til arbeidsutvalget enn det var i fjor. Likevel er det ikke på bakgrunn av mitt kjønn at folk skal stemme på meg, men fordi jeg er den beste kandidaten, sier Lerøen til INSIDE.

LES OGSÅ: -Ledelsen i NSO har nedprioritert likestilling

– Hva skiller deg fra motkandidaten?
– Vi har ulik erfaring og bakgrunn. Jeg har fire år med engasjement i NSO bak meg hvor jeg det siste året har sittet på fulltid og har opparbeidet meg god kjennskap til organisasjonen. Jeg har utviklet en breddekunnskap til NSOs og sektorens politikk og knyttet nære kontakter med samarbeidspartnere og andre aktører NSO samarbeider med.

Tommy Aarethun. Foto: Daniel Gauslaa

Tommy Aarethun. Foto: Daniel Gauslaa

Bergen stiller til kamp igjen
Tommy Aarethun er i dag leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, var nestleder i Studentparlamentet ved UiB i fjor, sitter i NSOs landsstyre og har en bachelorgrad i sammenliknende politikk fra UiB. Også nåværende leder kommer fra en utdanningsinstitusjon fra Bergen.

Valgkomiteen skriver følgende om Aarethun:

«Valgkomiteen oppfatter Tommy som en tydelig og trygg leder. Han har en grundig forståelse av studentpolitikken og er en dyktig politisk strateg. Tommy har klare tanker om medlemslagsoppfølging og vil være en samlende leder for organisasjonen.»

Aarethun tror fokuset på at det ikke har vært en kvinnelig leder siden opprettelsen av NSO, har fått flere kvinner til å søke, men at de vil velge den lederen de mener er best.

– Jeg tror at fokuset på dette i organisasjonen har ført til at langt flere kvinnelige kandidater har stilt til valg til arbeidsutvalget i år. Det er bra. Jeg tror landsmøtet vil velge den lederen de mener er den beste til å styre NSO det kommende året, sier han til INSIDE.

– Hvorfor stiller du som NSO-leder?
– Det gjør jeg fordi jeg har den erfaringen og de tankene som trengs for å utvikle politikken og NSOs organisasjon videre. Etter snart to år på fulltid lokalt, har jeg fortsatt et brennende ønske om å arbeide for studenters interesser i Norge.

Det ser derfor ut som det blir en hard valgkamp mellom de to kandidatene til ledervervet for Norges største studentorganisasjonen med rundt 220.000 medlemmer.

Resten av AU
Som nestleder har valgkomiteen innstilt Synne Grønvol enstemmig. Hun er i dag leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, hun lang fartstid som lokal tillitsvalgt på alle nivå og er utdannet ergoterapeut.

Som velferds- og likestillingsansvarlig har valgkomiteen innstilt Jørgen Andersen enstemmig. Andersen sitter i dag i arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus og har en bachelorgrad i utviklingsstudier.

Helge Schwitters stiller til gjenvalg til stillingen som internasjonalt ansvarlig, med enstemmig innstilling fra valgkomiteen. Han har en bachelor i statsvitenskap og bakgrunn fra universitetsstyret og studentparlamentets arbeidsutvalg ved Universitetet i Oslo, samt studentmedier som Radio Nova.

Til stillingen som fagpolitisk ansvarlig har valgkomiteen innstilt Nina Tollehaug, Susann Strømvåg er innstilt med dissens, mens Amanda Schei er innstilt med mindretallets dissens.

Tollehaug sitter i dag i NSOs fag- og forskningspolitiske komité og landsstyret. Hun er lokaltillitsvalgt på Høgskolen i Sør-Trøndelag og fullfører våren 2015 en bachelor i sykepleie. Mens Strømvåg sitter i dag i arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen samt i NSOs landsstyre. Hun har en bachelor i samfunnsøkonomi fra UiB. Schei har en bachelorgrad i statsvitenskap og bred erfaring som lokaltillitsvalgt, blant annet fra arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.

Til sentralstyret har valgkomiteen innstilt følgende personer:
■ Marianne Andenæs – Universitetet i Oslo
■ Ine Sophie Atterås – Handelshøyskolen BI
■ Mats Beldo – Universitetet i Tromsø
■ Fredrik Bødtker – Høgskolen i Bergen
■ Vilde Coward – Norges teknisk- naturvitenskaplige universitet
■ Bjørn Dinesen – Høgskolen i Narvik
■ Anine Klepp – Universitetet i Stavanger
■ Michael Melbye – Høgskolen i Telemark
■ Kine Nossen – Høgskolen i Oslo og Akerhus
■ Sondre Jahr Nygaard – Norges teknisk- naturvitenskaplige universitet
■ Henrik Sveinsson – Universitetet i Oslo
■ Johanne Vaagland – Universitetet i Bergen
■ Marte Øien – Høgskolen i Sør-Trøndelag

Valgkomiteen har i år bestått av leder Tuva Aune Wettland, Axel Hvistendahl Nerdrum, Jonas Ohlgren Østvik, Bjørn-Åge Nilsen og Gina Helstad.

INSIDE dekker NSOs landsmøte hele helgen på inside24.no. Følg oss også på Facebook og Twitter for de siste oppdateringene.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.