Anmeldelse
Med i filmen er også Hollywood-stjernen Jesse Eisenberg, kjent fra «The Social Network».

Norsk brillians i statene

«Louder than bombs» handler om en familie i ruiner etter det store smellet, skriver INSIDEs anmelder.

Anmeldelse


19.10.2015 kl: 13:50Louder than Bombs er regissør Joachim Trier sin første utenlandske film. På merittlisten står filmen Reprise og Oslo 31. August. Dette har gjort forventningene til denne filmen store, og fallhøyden har vært stor. Redselen var at Trier skulle forsvinne inn i den kommersielle delen av amerikansk filmindustri og få sine formuttrykk helt vannet ut. Heldigvis har den amerikanske filmkulturen vært snill mot han og verket fremstår som vitalt og friskt.

Filmen handler om en familie i ruiner etter det store smellet. Krigsfotografen Isabelle (Isabelle Huppert) har ankommet i en bilulykke og filmen følger hennes familie i ettertid. Joachim Trier har tatt med den sin filmiske lekenheten fra filmdebut Reprise. Dette gjør at vi også får følge familien før ulykken. Det er i scenene med kryssklipping at filmen også blir på sitt mest interessante, for i utgangspunktet har manuset en flat fremtoning utenom disse bitene. Det som utløser disse klippene med moren før bilulykken er en fotoutstilling med bildene hennes som den etterlatte familien må være kurator for.

Journalistkollegaen til moren ønsker i forbindelse med utstillingen å skrive en artikkel om Isabelle. Når han begynner å samtale med hennes ektemann Gene (Gabriel Byrne) begynner noe å ulme, og det blir spørsmål om bilulykken faktisk var en ulykke, eller et selvmord.

Skuespillet i filmen er også utrolig godt og det må sies at det er ekstra gøy å se Jesse Eisenberg (The Social Network) briliere i rollen som storebror. Gabriel Byrne som maktesløs far er også en sterk kildring, samtidig som humormomentet er like stort som sårt når han logger seg inn i en digital verden for å spille mot sin egen sønn, utenatt sønnen vet det selv.

Når det gjelder Joachim Trier sine filmer er det ikke alltid like lett å vite hva filmen handler om. Det er lettere å å nevne tematikk som karakterene går igjennom og opplevelser som former dem. Det er dette som gjør filmene hans interessante, men også krever mer av personen som ser på.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.