Nyheter
Nokut vil sjekke hvor god den norske masteren erFoto: Garry Knight, Flickr

Nokut vil sjekke hvor god den norske masteren er

Nokut vil sammenligne den norske mastere med utenlandske masterprogrammer.

Nyheter


05.03.2015 kl: 13:26


Som det første offentlige kvalitetssikringsorganet i Europa skal Nokut prøve ut en modell for å sammenligne masterprogrammer over landegrensene. Det skriver Forskerforum.no.

– Vi er ikke interessert i å lage rankinglister eller fortelle på en tabloid måte om en norsk A er like god som en A fra utlandet. Vi vil undersøke mest mulig kvalitativt hvordan norske utdanninger står seg mot utdanninger internasjonalt, og da gjerne i land som kan tenkes å ligge bedre an enn oss, sier tilsynsdirektør Øystein Lund i Nokut til Forskerforum.

Nokut vil sammenligne alt fra studieplaner til undervisningsopplegg, for å kunne sammenligne det norske studietilbudet med tilsvarende studietilbud i utlandet.

– Studentene har selvsagt krav på best mulig kvalitet, og vi vil gi studentene en mulighet til å velge utdanninger som passer dem. Hvis kravene til hvor mye stoff som skal læres, altså læringstrykket, er vesentlig høyere på et studium i England enn i Norge, fortjener studentene å få vite om det, sier Lund. Noen av indikatorene kan være mengden litteratur det er normalt å lese utover pensum i et gitt studium, krav til selvstendighet i studiene, samspill med forskere og forskning, forventet læringsutbytte, samt eksamensoppgavenes relevans, sier Lund til Forskerforum.

I første rekke vil Nokut sammenligne Norge med de skandinaviske landene, England, Nederland, Østerike, Sveits, Litauen og Polen. Alle populære land for norske studenter å studere i.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.