Nyheter
Nok en gang tildeles Bergen 0 studentboligerSiO ferdigstiller nå studentboliger i Sandakerveien 99, tett på Handelshøyskolen BI. Illustrasjon: Felix Arkitekter

Nok en gang tildeles Bergen 0 studentboliger

... mens Oslo og Akershus får tilskudd til 416 nye studentboliger.

Nyheter


01.03.2016 kl: 7:51


Regjeringen har gitt tilsagn om tilskudd til 2200 studentboliger for 2016.

– Tilgang på et sted å bo er viktig for å kunne studere. I et presset leiemarked med høye priser og få utleieboliger i forhold til behovet, er studentboliger særlig viktig. Jeg er glad for at regjeringen og samarbeidspartiene fortsetter satsningen på studentboliger i 2016, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

– I tillegg til å styrke studentvelferden vil denne satsingen være et viktig bidrag for å opprettholde aktiviteten i byggenæringen over hele landet, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Hovedstaden får tildelt 416 studentboliger, Trondheim 300 og Stavanger 145. Mens i Bergen er tildelingen nok en gang null.

Bergen skuffet
– Når SiB har søkt om så mye de har gjort, er det veldig merkelig å tildele null, særlig når vi ser at det har blitt tildelt midler til renovering av allerede eksisterende studentboligmasse andre steder, sier Leder for Velferdstinget i Bergen Linnea Reitan Jensen til Studvest.

LES OGSÅ: - Dette er en trist nyhet for Bergens studenter

Bergen er med sine 30.000 studenter landets tredje største studentby, med blant annet Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole og BI Bergen.

Heller ikke Oslo er fornøyd
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) søkte om tilskudd til bygging av 680 nye studentboliger, men får kun tilskudd til 416.

– Det er synd at regjeringen ikke velger å prioritere pressområder som Oslo og Akershus i større grad. Dette spesielt med tanke på at studentene i hovedstaden blir tvunget ut på det dyreste leiemarkedet i landet, sier Simen Eriksen, leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Men tiltross for skuffelse både på vestlandet og østlandet, har tilskuddene økt med 50 prosent sammenlignet med den rødgrønne regjeringen.

– Det er positivt at regjeringen opprettholder satsingen fra i fjor, men det virker dessverre som om de ikke har noen videre ambisjoner for studentboligutbyggingen. Velferdstingets krav er tilskudd til 4000 boliger i året, noe man fortsatt er langt fra å oppnå, sier Eriksen.

SiO ferdigstiller nå studentboliger i Sandakerveien 99, tett på Handelshøyskolen BI. Når det står ferdig våren 2016 vil 208 studenter kunne flytte inn.

Så mange studentboliger fikk studentsamskipnadene tildelt:

Studentsamskipnad
Studentsamskipnaden i Stavanger
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus
Studentsamskipnaden i Trondheim
Studentsamskipnaden i Østfold
Studentsamskipnaden i Hedmark
Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge
Studentsamskipnaden i Sogn og Fjordane
Studentsamskipnaden i Molde
Nord studentsamskipnad
Norges arktiske studentsamskipnad
Blindern studenterhjem
Studentsamskipnaden i Bergen
Antall
145
416
300
156
117
255
10
13
374
370
44
0

 


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.