Nyheter
NHH skal ansette ny rektorDet søkes nå etter hvem som skal bli ny rektor på NHH. Arkivfoto: Daniel Gaudlaa

NHH skal ansette ny rektor

Frøystein Gjesdal er ferdig som NHH-rektor neste sommer. Nå er søknadsprosessen i gang for å finne hans etterkommer.

Nyheter


16.11.2016 kl: 13:53


Fra august neste år går Norges Handelshøyskole fra å ha valgt rektor til å ha en ansatt. Samtidig blir styreleder ekstern. Rektor blir derfor NHHs samlede virksomhet, opplyser handelshøyskolen om i jobbannonsen. Rektorstillingen er en åremålsstilling på fire år.

– Gjennom sin posisjon skal rektor bidra til at NHH er konkurransedyktig i kampen om dyktige medarbeidere og studenter. NHH skal være den foretrukne samarbeidspartneren for næringsliv, offentlige myndigheter og andre institusjoner i sektoren. Rektor skal arbeide aktivt for å sikre forskningens og undervisningens frihet, åpenhet og uavhengighet, skriver Norges Handelshøyskole på sine nettider.

Bredere rekrutteringsgrunnlag

Videre ønsker skolen at søkeren sal ha innsikt i konkurransesituasjonen og mulighetsrommet innen høyere utdanning. Det er også ønske om professorkompetanse og betydelig erfaring fra handelshøyskolen sin kjernevirksomhet som er kundervisning, forskning og formidling.

– Når det gjelder ansatt rektor var det særlig verdien av et bredere rekrutteringsgrunnlag som ble vektlagt, opplyste skolen om på sin hjemmeside i juni da ny ledelsesmodell ble vedtatt.

Søkelisten vil blir offentliggjort.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.