Nyheter
Nesten hele ledelsen stiller mistillit mot SBIO-lederNåværende SBIO-leder Cristobal Pohle Vazquez. Foto: Dina Luna Patey

Nesten hele ledelsen stiller mistillit mot SBIO-leder

Nåværende leder i SBIO Cristobal Pohle Vazques fikk valget mellom å trekke seg frivillig eller få et mistillitsforslag mot seg.

Nyheter


16.05.2016 kl: 15:29


Bakgrunnen for mistilliten er dårlig dynamikk i gruppen, og en fraværende leder ifølge informasjonsansvarlig Ola Tangen, som også er blant de som står bak forslaget fra ledelsen.

Informasjonsansvarlig i SBIO-ledelsen, Ola Tangen. Foto: Ingunn Straalberg

Informasjonsansvarlig i SBIO-ledelsen, Ola Tangen. Foto: Ingunn Straalberg

– Cristobal har fått rådgivning, mye hjelp og mange tilbakemeldinger, men vi føler ikke at han har tatt til seg de rådene og hjelpen han har fått. Vi ser ingen forbedring fra hans side. Han har vært en fraværende leder som er vanskelig å få tak i, i tillegg så er han lite på kontoret. Vi mener en god leder i SBIO skal være tilgjengelig for studentene på daglig basis.

– Vi mener også at Cristobal ikke har representert SBIO på den måten vi mener en leder bør gjøre. Han har hatt feil prioriteringer det siste året, men dette er noe som jeg ikke ønsker å gå inn på konkrete detaljer om, sier Tangen.

Ikke enig i anklagene
Cristobal Pohle Vazquez på sin side mener det ikke er hold i anklagene mot han. Ifølge han selv, har han brukt tiden på å fremme SBIO eksternt.

– Da jeg trådde inn som leder i SBIO var jeg involvert i oppgavene til alle i ledelsen. Senere har jeg fått tilbakemeldinger om å ta et steg tilbake. Under min ledelse har vi oppnådd historiske resultater på flere områder: Vi har blant annet gjort SBIO til den mest teknologisk-avanserte studentforeningen i verden, forteller han.

Lar generalforsamlingen avgjøre
Lørdag ettermiddag valgte Vazquez å bli sittende i sin stilling frem til han eventuelt blir satt av, av generalforsamlingen i studentforeningen.

– Studentforeningens behov er høyt prioritert, og derfor velger jeg å la generalforsamlingen avgjøre dette fremfor å lytte på enkeltes meninger i ledelsen.

– Når det er sagt, så er jeg ikke en person som viker unna når ting blir for tøft. SBIO-styret har analysert de interne konfliktene innad i ledelsen, og kommet frem til en konklusjon om at problemet ligger hos hele ledelsen, og ikke hos meg alene.

Anbefalte Vazquez å tre av
I en e-post sendt til Studentforeningens medlemmer skriver styreleder Espen Haugen at styret stiller seg bak mistilliten og anbefaler nåværende leder i SBIO-ledelsen å trekke seg fra vervet sitt.

Seks personer av totalt åtte i SBIO-ledelsen står bak mistilliten. De resterende to personene velger ikke å støtte forslaget mot Vasques.

– Vi har hatt en god og ryddig prosess hele veien og inkludert alle. De to personene i ledelsen som har valgt å ikke signere mistillitsforslaget er også fornøyd med prosessen, men de velger å stiller seg nøytral, sier Tangen.

Politikk og samarbeidsansvarlig, Nora Krokan er blant de to som ikke stiller seg bak mistillitsforslaget mot nåværende leder. I en telefonsamtale forteller hun at hun ikke har vært med i hele utviklingen av denne saken.

– Hele prosessen har skjedd så fort. Jeg er ikke enig i mistilliten, derfor har jeg valgt å forholde meg nøytral.

I en epost senere skriver Krokan imidlertid hun selv ikke har følt for å være med på utformingen av forslaget, men at kommunikasjonen har vært god internt i ledelsen, og alle har vært inkludert i prosessen.

Støtter demokratiet
Inside har også vært i kontakt med Dionysios-Ioannis Anghelopoulos som er markedsansvarlig i ledelsen. Han har heller ikke signert mistillitsforslaget fra resten av ledelsen.

– Grunnen til at jeg ikke har signert forslaget er fordi jeg er uenig i det som er lagt frem. Mer enn det kan jeg ikke kommentere. Jeg støtter ikke mistillitsforslaget som er lagt frem av resten av ledelsen, men jeg støtter demokratiet og når majoriteten i ledelsen vil ha Cristobal fjernet som leder så må jeg respektere det.

På spørsmål om han fortsatt mener Vazquez er en egnet leder for studentforeninger svarer han at ved å ikke signere mistillitsforslaget allerede har tatt et standpunkt.

Pågående konflikt
Da INSIDE var i kontakt med ledelsen 12. mai, fikk vi opplyst fra samtlige i ledelsen at det ikke har vært snakk om misnøye med lederen i studentforeningen.

– Jeg forstår at dere kunne oppfatte det som uklart fra vår side da vi ikke ville kommentere dette på torsdag. Situasjonen var usikkert på dette tidspunktet, og vi hadde fortsatt ikke sendt inn mistillitsforslaget til SBIO-styret, sier økonomiansvarlig Mohamed Shukur.

Ifølge Tangen er de interne konfliktene noe de har jobbet med i hele år.

– Vi har hatt mange møter og samtaler med de involverte. Dette er noe som har bygget seg opp over lengre tid, men nå ser vi ingen annen løsning enn at vi måtte ty til drastiske tiltak. Vi har vært i en prosess lenge, men på torsdag så hadde vi fortsatt troen på å få en løsning på problemet. Vi endte med å sende inn mistillitsforslaget i går.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.