Karriereprofil
MoteimpulsRosendahl er glad for at hun får bruk for både kreative og økonomiske egenskaper i jobben sin. Foto:Didrik Skodje

Moteimpuls

Annabel Rosendahl skulle egentlig bli økonom etter endt studie. I stedet gjør hun stor suksess som innkjøper og moteblogger.

Karriereprofil


29.10.2013 kl: 0:03


Blant eksklusive og trendy merkevarer i high-end motehuset Eger på Karl Johans gate i Oslo, finner man tidligere BI-student Annabel Rosendahl (24).

Etter å ha fullført bachelor i Økonomi og ledesle ved Handelshøyskolen BI, var det verken økonomikarriere eller masterstudier som fristet. I stedet valgte Rosendahl å satse fullt på sin største lidenskap – mote. I dag fylles hverdagen hennes opp av stylemagbloggen «www.annabelrosendahl.com» og jobben som innkjøper for Høyer på Egertorget.

annabell1

Økonomisk bakgrunn
Selv om Rosendahl har gått i det mange vil klassifisere som motsatt retning av sitt bachelorstudie, benytter hun økonomikunnskapen hun tilegnet seg ved BI daglig i jobben.

– Når en jobber som innkjøper er det viktig å ha fokus på resultater, alt handler jo til slutt om at en skal klare å selge, samt tjene penger på klærne som kjøpes inn. Som ansvarlig for over 90 forskjellige merker, er det ekstremt viktig å kunne lese statistikker, følge med på trender og ikke minst fordele budsjettene riktig. De fleste ordrene settes fire til seks måneder før klærne kommer i butikkene. Det er altså en del sjanser man må ta. Det flotte med Høyer er at de gir meg friheten til å «gutse», og ta sjanser på produkter jeg virkelig har troen på. Da er det spesielt deilig å se at vi selger unna og potensielt blir utsolgt raskt, sier hun og legger til:

-Det beste med jobben er variasjonen mellom det kreative og det økonomiske.

Rosendahl forteller at motekunnskapen kom gjennom bloggverden, der hun opprettet bloggen som en fritidssyssel ved siden av studiene. Samtidig jobbet hun deltid med å selge moteplagg over disken på Høyer.

– Jeg jobber med den største hobbyen min, noe som krever lange dager og mye research på fritiden. En må ha stor interesse for mote for å kunne jobbe med det på fulltid, sier Rosendal, som er overbevist om at hun aldri hadde kommet så langt som hun har nå, om hun ikke hadde lidenskap og interesse for faget.

annabell2

Verdensimpulser
Som innkjøper mener Rosendahl det er viktig å få nye impulser og følge med i trender som oppstår rundt om i verden. Gjennom jobben får hun mulighet til å besøke showrooms i byer som Oslo, København, Milano og Paris. Ny inspirasjon skal hentes inn og fleksibilitet er derfor en stor del av arbeidstiden.

– Jeg besøker flere byer og land hver sesong, og kom akkurat hjem fra to uker i Paris og Milano. Dette er reiser til fantastiske byer, som gir meg masse energi og inspirasjon til innkjøpene som gjøres. Det beste er jo muligheten jeg har til å se flere av de fantastiske kolleksjonene mange jenter drømmer om, før de faktisk kommer i butikkene, sier Rosendahl, som selv har en forkjærlighet for alle typer print, og elsker den franske chic-stilen.

Rosendahl er nå også aktuell med egendesignete silkeskjerf i samarbeid med Holzweiler. Et prosjekt hun jobber med sammen med motebloggerne Maria Skappel Holzeiler, Marianne Theodorsen og Celine Aagaard. Silkeskjerfet mener de har fått sitt comeback, etter at flere av front row-bloggere under moteukene i New York City og Paris benyttet plagget.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Lars Volden

Daglig leder

Daniel S. Zuniga

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.