Studentpolitikk
Mener årsaken til mistillitsforslaget ikke kom tydelig nok fremSBIO-ledelsen (fra venstre) Sophie Iuel, Ola Tangen, Emil Skei, Marcus Kelly, Vilde Kreyberg og Mohamed Shukur. Foto: Studentavisen Inside

Mener årsaken til mistillitsforslaget ikke kom tydelig nok frem

Utvalgsansvarlig mener SBIO-ledelsen ikke fikk fremmet årsaken til mistillitsforslaget godt nok, fordi deler av informasjonen var konfidensiell.

Studentpolitikk


23.05.2016 kl: 9:30


– Mye av informasjonen knyttet til denne saken er taushetsbelagt, noe som gjorde det vanskelig å presentere vår side av saken og årsaken til at mistillitsforslaget ble sendt inn på en ordentlig måte. Dette er også noe som påvirker medlemmenes forståelse av situasjonen og vurderingsgrunnlag, sier utvalgsansvarlig i SBIO-ledelsen, Sophie Iuel.

LES OGSÅ: Cristobal Pohle Vazquez blir sittende som SBIO-leder

Styreleder i SBIO Espen Haugen er fornøyd med generalforsamlingen som ble avholdt torsdag forrige uke. Haugen mener medlemmene i SBIO-ledelsen som fremmet mistillitsforslaget fikk redegjort for årsaken til at mistillitsforslaget ble sent inn.

Dette er saken

* Cristobal Pohle Vazquez valgte ikke å trekke seg frivillig etter at store deler av ledelsen stilte mistillitsforslag mot ham.
* Generalforsamlingen valgte å beholde Vazquez som SBIO-leder, siden det kreves 2/3 flertall. 60 prosent ønsket å kaste SBIO-lederen.
* Seks av totalt åtte personer i SBIO-ledelsen står bak mistillitsforslaget.
* SBIO-styret har også stilt seg bak mistillitsforslaget fra ledelsen.

 

– Styret i SBIO ønsker å takke generalforsamlingen for et godt og konstruktivt møte torsdag kveld. Saken som omhandlet mistillitsforslaget mot SBIO-leder ble behandlet i rundt tre timer, og man fikk frem mange gode synspunkter og spørsmål. De seks i SBIO-ledelsen som sendte inn mistillitsforslaget fikk forklart bakgrunnen for at de gjorde dette på generalforsamlingen, sier Haugen til INSIDE.

Bekymret for fremtiden til ledelsen
Iuel er også bekymret for samarbeidet innad i ledelsen videre, og anser et godt samarbeid som nærmest umulig med Vazquez i lederrollen.

– Jeg tror et eventuelt samarbeid med Cristobal videre vil være vanskelig, og jeg tror ikke det vil fungere med mindre det skjer et mirakel. Vi har prøvd å få det til å fungere siden februar, men vi ser ikke at det kan fortsette på den måten, sier Iuel.

Informasjonsansvarlig i SBIO ledelsen, Ola Tangen, er også åpen om ledelsen har utfordrende tider i vent, men er klar på at han ønsker å fortsette i stillingen sin.

– Det vil selvfølgelig være utfordringer i vente, men nå må vi bare sette oss ned å finne en vei videre som gjør at vi kan fortsette den gode jobben for SBIO. For min egen del er det helt uaktuelt å trekke seg, fordi jeg føler jeg fortsatt har masse å gi til SBIO, sier Tangen.

– Min oppfatning er at ledelsen fortsatt er motiverte for å gjøre en god jobb for studentforeningen og studentene på BI, til tross for at vi har noen interne utfordringer i vente, legger Tangen til.

Det har ikke lyktes INSIDE å komme i kontakt med lederen av SBIO, Cristobal Vazquez, etter gjentatte henvendelser.

Cristobal Pohle Vazquez. Foto: Studentavisen Inside

Cristobal Pohle Vazquez fikk bli sittende som SBIO-leder. Foto: Studentavisen Inside

BAKGRUNN: Nesten hele ledelsen stiller mistillit mot SBIO-leder

Haugen er klar på at det vil være en krevende tid i vente for ledergruppen, men påpeker at det er viktig å se fremover.

Espen Haugen. Foto: Ingunn Straalberg

Espen Haugen. Foto: Ingunn Straalberg

- Det er naturlig at det vil være utfordringer i ledergruppen nå. Det vil ta tid å kunne snu et dårlig arbeidsmiljø, men styret vil gjøre det vi kan fremover for å tilrettelegge for at de får pratet ut etter det som skjedde på generalforsamlingen, og begynner å se fremover.

Haugen legger til at medlemmene av ledelsen er dyktige på sine områder og han forsikrer om at medlemmene forholder seg profesjonelle og gjør de arbeidsoppgavene de er satt til å gjøre.

– Personene som sitter i ledelsen er veldig dyktige på det de gjør, og organisasjonen kan være trygge på at de vil gjøre de arbeidsoppgavene de skal på en best mulig måte, selv om arbeidsmiljøet ikke er det beste akkurat nå.

Etter at mistillitsforslaget ikke fikk gjennomslag på generalforsamlingen, har enkelte medlemmer i ledelsen ønsket å få det hele litt på avstand. I en tekstmelding til INSIDE skrev prosjektansvarlig i SBIO, Emil Skei, følgende:

«Jeg tar en pause fra SBIO ut helgen, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.»


Delta i debatten

  • BI student

    At Cristobal bør kaster er i mine øyne et enkelt valg, ja. Det faktum at han velger å bryte taushetsplikten under sin forsvarstale viser han at generalforsamlingen gjorde en stor feil ved å beholde han.

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.