Politikk
MDG faller kraftig på ny måling blant studenteneRasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne. Foto: Monica Løvdahl

MDG faller kraftig på ny måling blant studentene

Den radikale profilen studenter var kjent for er i stor grad er borte, sier valgforsker.

Politikk


13.04.2016 kl: 14:23


Miljøpartiet De Grønne (MDG) ville fått 13 prosent ved neste Stortingsvalg, hvis det var opp til studentene. Det viser en fersk meningsmåling utført på oppdrag for Norsk studentorganisasjon og Universitas. Det er en nedgang på syv prosent siden tilsvarende måling i november 2014. Likevel kan MDG juble over å ha nesten ti prosentpoeng høyere oppslutning hos studenter enn befolkningen for øvrig.

Blant studentene er det Arbeiderpartiet som har høyest oppslutning på 28 prosent, mens Høyre får støtte fra 18 prosent. Ap står på stedet hvil sammenlignet med forrige studentmåling i 2014, mens Høyre går frem med 4,8 prosentpoeng.

Slik stemmer studentene

Arbeiderpartiet: 28%
Høyre: 18%
MDG: 13%
SV: 10%
Frp: 9%

Totalt 1004 studenter ble spurt om hvilket politisk parti de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i dag. 788 av de spurte svarte. 17,5 prosent av studentene som deltok i Sentio-undersøkelsen visste ikke hva de skulle stemme. Fire prosent ville ikke stemme. Kilde: Sentio på oppdrag for Norsk studentorganisasjon og studentavisen Universitas

 

Valgforsker Bernt Aardal sier til Universitas at resultatene bekrefter at den radikale profilen studenter var kjent for, i stor grad er borte.

- Det er likevel overraskende at så mange studenter ville stemt Ap. Tidligere stemte mange unge og studenter på fløypartiene SV eller Frp, sier Aardal.

Av de andre partiene som er nevnt i artikkelen, viser målingen at FrP ville fått en oppslutning på ni prosent, mens SV ville fått ti prosent. Totalt har 788 studenter svart på undersøkelsen.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.