Nyheter
– Måten leder ønsker å drive SBIO og opptrer på, går på tvers av min integritetCristobal Pohle Vazquez. Foto: Studentavisen Inside

– Måten leder ønsker å drive SBIO og opptrer på, går på tvers av min integritet

Tre personer har valgt å fratre sine verv i SBIO-ledelsen etter en skjebnesvanger generalforsamling

Nyheter


12.09.2016 kl: 16:06


Etter en turbulens vår med mistillitsforslag mot nåværende leder for studentforeningen ved BI Oslo (SBIO) har tre personer ved foreningens ledelse valgt å trekke seg fra vervene sine.
i en melding til INSIDE beskriver avtroppende utvalgsansvarlig Sophie Iuel situasjonen som vanskelig.

– Måten leder ønsker å drive SBIO og opptrer på, går på tvers av min integritet og er ikke noe jeg kan stå inne for.

Iuel forteller at beslutningen er basert på utfallet av generalforsamlingen, og tiltakene som er blitt gjort i etterkant, men ønsker det beste for foreningen, og håper at dette valget kan bidra til en mer effektiv forening på andre måter.

Styreleder i SBIO Espen Haugen forteller at foreningen har i år møtt sin tøffeste utfordringer i sin elleve år lange historie, men at de var forberedt på at dette kunne skje.

– Tre personer har valgt å fratre sine verv i SBIO-ledelsen. Vi advarte generalforsamlingen om at flere i ledelsen kunne komme til å gi seg på bakgrunn av de interne konfliktene.

Fornøyd med SBIO-lederens innsats
På spørsmål om styret er fornøyd med leder Christobal Pohle Vazquez innsats i etterkant av generalforsamlingen, svarer Haugen imidlertid at de opplever innsatsen hans som god.

– Leder tok et tøft valg med å velge å bli sittende i vervet, og det er naturlig nok store forventninger til at han holder det han lovet under generalforsamlingen. Styret har hatt god dialog med Vazquez gjennom sommeren og opplever den som god.

Får konsekvenser
– Fratredelsene har ført til at en del kritiske aktiviteter i studentforeningen stoppet opp, noe som igjen får konsekvenser for samtlige prosjekter, utvalg, linjeforeninger og stabsfunksjoner, forteller Haugen.

Ny informasjonsansvarlig for SBIO-ledelsen vil være Henny Pettersen i samarbeid med Andreas Næss som skal ta over for Ola Tangen. Pettersen går fra vervet som informasjonsansvarlig i Næringslivsdagene (NLD) 2017 og inn i SBIO-ledelsen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og spennende oppgaver som medlem i SBIO-ledelsen. Jeg ser frem til å bistå for at foreningen skal ha en sunn drift fremover.

Dette er ikke første gang studentforeningen ved BI Oslo har vært i hardt vær. Tidligere har de også vært preget av pengespillrykter og udemokratisk valgprosess.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.