Nyheter
Lånekassen legger ned to kontorer etter gigantinvestering i nye IT-systemer

Lånekassen legger ned to kontorer etter gigantinvestering i nye IT-systemer

Nå skal Lånekassen kutte flere titalls årsverk etter å ha blitt mer digitale. I Oslo skal det kuttes flest årsverk, og kontorene i Bergen og Tromsø legges ned.

Nyheter


25.01.2017 kl: 22:06


– Stadig flere av Lånekassens tjenester er det nå brukerne som løser selv, via nettet. En rekke tjenester er blitt digitalisert og automatisert. Det fører til at Lånekassen ikke trenger så mange medarbeidere som før for å behandle sakene, forklarer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Det ble denne uken klart at Lånekassen får fullmakt til å redusere antall kontorer fra seks til fire. Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Ørsta-kontoret, i en kommune med litt over 10.000 innbyggere, får bestå, mens kontorene i Bergen og Tromsø legges ned.

– For å sikre solide fagmiljøer for manuell saksbehandling i fremtiden, er det behov for å samle ressursene på færre steder. Lånekassen får en slankere organisasjon. Kontoret i Ørsta blir opprettholdt, sier Røe Isaksen i pressemeldingen.

Selv om det i dag er det om lag 20 årsverk på hvert av kontorene i Bergen og Tromsø, skjer ifølge Røe Isaksen den største nedbemanningen i Oslo. Her skal det reduseres mellom 30 – 35 årsverk.

Skal være avviklet i løpet av de seks neste årene

– Lånekassen har vært flinke til å effektivisere og digitalisere, og laget mer moderne løsninger som gir bedre tilbud til brukerne. Regjeringen vil støtte forslag som fører til effektivisering og bedre bruk av samfunnets ressurser. Samtidig må vi ha en offensiv politikk for å sørge for statlige arbeidsplasser i alle deler av landet, sier Røe Isaksen i pressemeldingen.

Selv om fullmakten om nedleggelse av to kontorer ble gitt denne uken, skal Lånekassen avvikle kontoret i Tromsø innen 2020 og Bergens-kontoret i løpet av 2023.

Har invester 800 millioner i nye IT-systemer

I 2015 avsluttet Lånekassen et moderniseringsprogram ved navn LØFT, ifølge pressemeldingen. Her ble det investert 800 millioner kroner i nye IT-systemer for økt digitalisering. Det er Lånekassen selv om skal ha foreslått å redusere antall ansatte i den manuelle saksbehandlingen.

– Regjeringen støtter opp om forslag som gir både elever og studenter bedre tjenester fra Lånekassen i fremtiden. Teknologien gir store muligheter, og en organisasjon med fire sterke kontorer vil være godt rustet til å gi et enda bedre tilbud fremover, sier Røe Isaksen.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.