Teknologi
Kunsten forsetter – Dette er Samsungs nyeste flaggskipGlass. Glass og aluminium dekker hele telefonen, og gir den en premium følelse. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Kunsten forsetter – Dette er Samsungs nyeste flaggskip

[Barcelona]Jeg sitter i en fullstappet sal, rundt en firkantet gigantisk boks med skjerm på alle sider. På samtlige seter i salen ligger Samsungs VR-Hodesett. Alle som sitter her er klare for Samsungs første Unpacked-event i 2016.

Teknologi


29.03.2016 kl: 12:01


Alle som sitter i denne salen har blitt invitert. Samsung har på forhånd teaset den nye telefonen som skal lanseres, ved å legge ut en ny video hver dag i en uke. Alle vet at den nye Samsung Galaxy S7 og S7 Edge kommer. Men i det vi entrer pressekonferansen endres forventningene. Det er ingen vanlig scene der. Det er ingen scene der i det hele tatt. Alt vi ser er at alle setene er satt rundt en gigantisk firkant som har skjermer på alle fire sider. Samt alle VR-hodesettene som ligger på stolene. Jeg setter meg ned. Følger instruksjonene og justerer brillene for å så finne frem kamera, datamaskin og alt som trengs for å dekke en pressekonferanse. Etter litt venting kommer det grafikk på skjermene som tilsier at det starter. Deretter starter den mest spektakulære scenetransformasjonen jeg har sett på en pressekonferanse noen sinne, og jeg har igjennom mine 6 år som teknologijournalist vært på en god del pressekonferanser. Det store kvadratiske skjermoppsettet åpner seg og scenen kommer til syne. Samsung har alltid vært gode på lanseringer, selv av dårlige produkter, men dette tok kaka.

Naturlig overgang. Kanten gjør at skjermen nesten aldri slutter. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Naturlig overgang. Kanten gjør at skjermen nesten aldri slutter. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Like pen, men bedre
Etter mye prat, show og en overraskelsesopptreden av Facebooksjefen Mark Zuckerberg, får vi slippe til og se de nye produktene. Samsung lanserte to S7 telefoner, en flat, og en med kant, samt et VR kamera som etter hvert skal kunne strømme 360 graders video live på Facebook. S7 oppgraderingen er ikke så stor på utsiden. Galaxy S7 Edge har vokst noen tommer og gått fra å ha en 5,1 tommer stor skjerm til å få en 5,5 tommer stor skjerm. Den flate versjonen av S7 har beholdt sin størrelse. På innsiden er de to telefonene ellers svært like. S7 har et noe mindre batteri enn S7 Edge men ellers er alt likt.

Buet kant. Samsung har videreført det lekre designet fra S6 Edge, men gjort S7 Edge litt større. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Buet kant. Samsung har videreført det lekre designet fra S6 Edge, men gjort S7 Edge litt større. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Tåler fest
Med S7-telefoene har Samsung tatt det suksessrike designet fra S6-telefonene, og dratt inn det beste fra de tidligere Galaxytelefonene. Samsung har tatt SD-kortet ut av graven, og lar deg utvide lagringskapasiteten med støtte opp til 200GB. Telefonen kan nå holde så mye bilder og musikk du vil igjen. Med microSD har Samsung også valgt å gå tilbake igjen til å kun selge en versjon av de to telefonene. S6 Ble solgt i tre versjoner, 32GB, 64GB og 128GB. S7-telefonene kommer kun til å bli solgt i 32GB fordi du kan utvide lagringskapasiteten med SD-kort. Telefonen tåler også å bli dynket i vann. Dette er noe som var på Galaxy S5, men da måtte man sette et plastdeksel foran MicroUSB-porten. Det trenger man ikke lengre å gjøre, alle portene er åpne, men vann og støvsikret ned til én meter i en halvtime.

Telefonene kom på salg den 10. Mars til 7290 for S7 og 8390 for S7 Edge. Det er kanskje stive priser, men følg med neste utgave for å lese anmeldelsen vår av Galaxy S7.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.