Nyheter
Kulturledelse blir nytt masterprogram på BIHøsten 2016 blir Kulturledelse et masterprogram på BI. Foto: Fabian Venjar

Kulturledelse blir nytt masterprogram på BI

Fra høsten 2016 vil Kulturledelse bli tilbudt som masterprogram ved Handelshøyskolen BI.

Nyheter


03.11.2015 kl: 9:15


– Det har over tid vært behov for økt ledelseskompetanse i kulturlivet. BI huser landets fremste fagmiljø på kulturledelse og ønsker å bidra til å utvikle dette feltet framover, sier professor og fagansvarlig for det nye programmet, Sigrid Røyseng.

Programmet vil dekke alle sidene ved ledelse og organisering av kunst- og kulturorganisasjoner.

Kompleks lederoppgave
På nettsiden «BI: Centre for Creative Industries» (ekstern lenke) forklarer Røyseng at flere kulturbransjer gjennomgår for tiden omfattende endringer av både økonomisk, teknologisk og samfunnsmessig art. De siste ukene har kulturlederes rolle og synlighet blitt hyppig debattert i mediene. Debatten om kulturledernes rolle er viktig og synliggjør at lederoppgaven i kunst- og kulturlivet har blitt mer krevende og kompleks i løpet av de siste tiårene.

Røyseng har tror programmet kommer til å bli populært blant studentene.

– Vi har fått veldig positiv respons på satsningen så langt.

Hvorfor prioriterer BI master i kulterledelse over for master i
rettsvitenskap?

– Det er viktig å skille mellom erfaringsbaserte masterprogram, og Master of Science. Dette er et erfaringsbasert masterprogram. Dette er for studenter med arbeidserfaring og programmet er samlingsbasert slik at det er mulig å følge ved siden av jobb. Det betyr at programmet ikke kan sees opp mot de prioriteringer BI gjør på Master of Science.

At Kulturedelse er et erfaringsbasert masterprogram betyr også at en må ha både bachelrograd og fire års arbeidserfaring for å bli tatt opp.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.