Internasjonalt
Kjemper mot planlagt universitetsreformDanske studenter kjemper imot ny reform. Foto: Jenny Andersson

Kjemper mot planlagt universitetsreform

Danske studenter kjemper imot en planlagt reform som skal gjøre det vanskeligere å melde seg av eksamen.

Internasjonalt


22.11.2013 kl: 17:08


Reformen, som skal få studentene gjennom studiene til normal tid, møter hard kritikk hos studentene.

- Vi syntes man skal endre beslutningen og la være å innføre studiefremdriftsreformen. Og som et absolutt minimum burde den unnskyldes, sier lederen for Danske Studenter Fællesråd (DSF), Jakob Ruggaard til Politiken.

Studiefremdriftsreformen ble vedtatt i Folketinget ifjor. Reformen skal blant annet tilmelde studentene automatisk på kurs som tilsvarer 60 ECTS-studiepoeng, samt tilhørerne eksamener. Samtidig vil det ikke lenger være mulig for studenter å melde seg av eksamen, så sant det ikke er snakk om særskilte omstendigheter, som for eksempel sykdom.

Reformen gir også universitetene mulighet til å innføre prøver ved starten av semesteret, samtidig som universitetene forplikter seg til å gi studentene 4,3 måneder undervisning.

Ruggaard er kritisk til at studentene nå vil bli tvunget til å ta bestemte kurs og eksamener.

- Studentene mister muligheten til å tilrettelegge studiehverdagen sin. Det kan være at man underveis i studiene finner ut at man ønsker å publisere en faglig artikkel, vil undervise på et åpent universitet, eller vil gå på høyskole. Alle tingene kan utvikle deg faglig, men det gir altså ikke ECTS-poeng. Likevel gir det en faglig tyngde i undervisningen, sier Ruggaard til Politiken.

Utdanningsminister Morten Østergaard, sier at reformen ikke vil bli trukket tilbake.

- Jeg vil gjerne stille meg til rådighet for å diskutere det som har blitt vedtatt i Folketinget, men både Jakob Ruggaard og de andre må skjønne at de er et bredt flertall for dette og noe jeg ikke kan fjerne. Det blir ikke aktuelt å avlyse eller forskyve reformen, sier Østergaard til Politiken.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.